23.01.2017  

Toppbilde
Gilmar Borges

Å være en disippel av Jesus

Søndag talte Gilmar om hva det vil si å være en disippel av Jesus. Han tok utgangspunkt i seg selv og viste oss en plansje, som illustrerte ulike sider ved et disippelskap. «Jesus har utvalgt oss for at vi skal bære frukt (Joh 15.16) og vi bærer frukt når vi gjør andre til disipler og når vi selv blir disippelgjort» - sa han blant annet.

bilde

Han fortalte hvordan han selv har tatt et ansvar for Zia, en ungdom som var helt ukjent med Bibelen og visste ikke hvem Jesus var. Siden høsten 2015 har han åpnet sitt hjem for ham og vært som en far for ham. Zia har ikke noe familie her i Norge. På plansjen står det: «Gilmar har fortalt meg hvordan jeg kan bli frelst», «Gilmar lærer meg å forstå Bibelen» og «Takk Gud for at jeg har Gilmar i livet mitt». Det er viktig for meg å være et forbilde for Zia, en han kan lære av. Da må jeg tenke på hvordan jeg oppfører meg og hva jeg sier, forklarte Gilmar.

Videre forklarte han hvor viktig det er at vi har noen i livet som står på samme nivå som oss selv, en nær venn. I Brasil hadde jeg en god venn som het Johannes, vi kunne snakke sammen om alt. I dag er jeg glad for at jeg har Åge som min venn (Både Åge og Gilmar er eldstebrødre). Vi drar sammen på fisketur og vi kan støtte hverandre i tjenesten, som vi har sammen her i menigheten. Jesus hadde også noen som stod han litt nærmere enn de andre. Vi vet at Peter, Jakob og Johannes var litt nærmere Jesus enn de andre disiplene. Av disse tre får vi vite at Johannes søkte enda nærmere Jesus (Joh 21.20).

Samtidig er det også viktig at vi har noen som vi kan strekke oss etter, forbilder, noen som har kommet lenger enn vi har selv. Jeg er så takknemlig for min pastor Steinar, han er en jeg ser opp til og som kan lære av. Jeg er så takknemlig for at han viser meg tillitt og at jeg får tjene sammen med ham her i menigheten. Selv om jeg ikke er så god i norsk får lov til dele Guds ord med dere her i dag. Jeg vil bli bedre, jeg vil vokse – understreket Gilmar.

Her kan du høre Gilmar Borges undervisning:

  • PODCAST: Å være en disippel av Jesus