18.02.2017  

Toppbilde

Vi er kalt til å gjøre disipler

Gud har ikke befalt oss til å gå inn, men å gå ut å gjøre disipler. Jesus betjente mange mennesker, men han gav seg selv til sine 12 disipler. Misjonsbefalingen handler om noe mye mer enn å drive misjon i andre land, den beskriver først og fremst det oppdraget Jesus gir til sine disipler. Og en disippel vet hvem hans Herre er, sa Birger Wroldsen blant annet under kveldsbibelskolen om disippelskap.

Det var en konkret og utfordrende undervisning som satte et tydelig fokus på hva det vil si å være en disippel av Jesus. Luk 6:40 sier: En lærling står ikke over sin mester, men når han er utlært, blir han som sin mester. En disippel vet hvem hans mester er og hans mål er å bli som sin mester. En snekkerlærling trener for å bli like god som sin lærer. Når han er utlært vil huset han bygger bli like godt som det mesteren bygger, for folk vil merke hvem han har gått i lære hos.

Når Gud stiller oss spørsmål er det ikke fordi han ikke vet svaret, nei, men han vil at vi skal kunne svare på det. For noen år siden kom Gud til meg og spurte; «Birger, gjør du disipler?». Det ble et ransakende spørsmål og jeg forstod at jeg hadde en utfordring. Etter at vi som menighet har begynt å fokusere på disippelskap har alt det andre blitt så mye enklere. Jeg har funnet at alt i Guds rike starter med bønn og disippelskap, samfunn med Jesus i bønnen og etterfølgelse som disipler.

Få med deg hele undervisningen på PODCAST:

PODCAST: Disippelskap

Les også om disippel-alfa:

  • : Disippelskole og husgrupper våren 2017