13.04.2015  

Toppbilde

Søndag startet Steinar på en ny serie over Judas brev. Dette er et lite brev, bare et kapittel med 25 vers. Det var mange grunner til at Judas røst ikke skulle vært hørt, men han gjorde valg som gjør at hans røst fortsatt høres snart 2000 år etter hans død. Fire søndager denne våren skal vi bli bedre kjent med Judas og hans budskap.

Som så mange andre Gud har brukt hadde han også en «ryggsekk» han bar på. Han er ikke alene. Den gang Gud kalte Jeremias svarte han; «Nei det går ikke, du skjønner jeg er for ung til det». Moses hadde så mye i ryggsekken at når Gud kalte på ham sa han: «Hvem er vel jeg?». Også Judas hadde sitt, ting som var mer enn nok til å gjøre ham taus, usikker og usynlig. Du kan jo tenke deg hvordan det var å hete Judas i den første menighets tid? Selv i dag er jo det et skjellsord.

Djevelen forsøker å få oss til å ti stille!

Folke Steen snakker om «falske bindinger» i forhold til de roller og relasjoner vi har. Han definerer dette på følgende måte: «Det er alt som hindrer meg å være det jeg har rett til å være i Kristus Jesus» (Steen, 2000). Judas ville ikke la seg binde av andres feil og liv. Han vedkjente seg hvem han var og han proklamerte sitt eget forhold til Jesus. Han sier: Jeg er Judas… Igjennom slike falske bindinger ønsker djevelen å få oss til å ti stille. Han vil at vi skal si, hvem er vel jeg? Manglende selvtillit, for ung, for dum…

Du kan høre denne talen som podkast: Judas brev del 1: Jeg heter Judas

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon