15.04.2015  

Toppbilde

Menighetsmøtene er en møteplass der menighetens medlemmer kan samtale om aktiviteten som foregår til daglig. I desember stilte vi hverandre følgende spørsmål: Hva er det som betyr mest for deg? Under gruppesamtalen viste det seg at det var selve fellesskapet med hverandre som var det viktigste av alt. Tirsdag presenterte lederskapet det som kom frem sist og vi brukte dette som utgangspunkt for kveldens samtale.

bilde

Det var tre spørsmål som ble stilt, der det første altså var om hav som betydde mest for den enkelte. Når alle svarene ble lagt sammen viste det seg at det var fellesskapet som betydde aller mest. Deretter kom forkynnelsen, sang/musikk og den åndelige atmosfæren. På spørsmålet om hva som hadde vært mest positivt i 2014 var det utviklingen innen sang og musikklivet som gledet aller mest. Det andre var at vi nesten på hvert møte har hatt ufrelste og møtefremmede på søndagsmøtene. På tredjeplass kom forkynnelsen og de ulike besøk vi har hatt i løpet av året.

Hva bør vi ha fokus på fremover?

Denne kvelden brukte vi mye tid på å samtale rundt dette siste spørsmålet. Først av alt er vi takknemlige for at vi har fred i menigheten, og at samtalene er preget av trivsel og optimisme. Under samtalen kom det frem at det er viktig at vi ser den enkeltes nådegaver og bruker de gavene vi har i menigheten. Vi ønsker å dyrke et mangfold, samtidig som vi vil utvikle oss i rett retning. Det er også viktig å nå barn og unge. Her ble det fremmet et konkret bønneemne om at vi i 2015 måtte få en egen barne- og ungdomsarbeider. Vi ønsker å være en varm og inkluderende menighet, og dette er noe vi alle må ta ansvar for. Det var også et sterkt ønske om mer undervisning i tiden som kommer.

Slike kvelder er svært viktige for at vi som menighet skal kunne arbeide mot samme mål og samme forståelse. Menigheten er ikke bare et sted vi kommer til for å få dekket egne behov. Det er også et sted der vi gir av oss selv og får det samme igjen av andre. Det er når dette skjer at fellesskapet blir det viktigste av alt!

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon