24.08.2015 | av Steinar Slotten  

Toppbilde
Helena og Suellenn

Søndag var det vitnemøte og den sjansen grep både Helena og Suellenn. «Vi kan ikke bare sitte i benken å høre, vi må gjøre noe for Jesus. Vi har ikke noen stor sangstemme og vi er ikke så god i norsk, men vi vil gi det vi har til Jesus. Det er lett og bare gå på møtene, men vi kjenner at det ikke er rett. Vi må engasjere oss mer».

bilde

Menigheten har fått en relativt stor gruppe brasilianere og mange av dem er trofast med på møtene. Å komme til et nytt land, med nytt språk og ny kultur byr på mange utfordringer. Språket skaper fort barrierer av usikkerhet og ulike ytringsformer kan også bidra til at man bli stille. Det er også en utfordring å komme til et rikt land med så mange fristelser og muligheter. Da har vi som menighet sett at deres karakter ofte blir satt på prøve. Samtidig er det en stor utfordring for norske menigheter å åpne opp slik at innvandrere kan ta del i gudstjenesten og få mulighet til å tjene Jesus i sitt nye land. Mange av dem var svært aktive hjemme i Brasil og da er det trist at de ender opp på siste benk hos oss. Dette ønsker Helena og Suellenn å gjøre noe med!

Jeg har laget et sanghefte og forsøkt å oversette noen sanger med Google translater sier Suellen og viser frem et sanghefte. Jeg var med i et stort ungdomskor i Brasil og da hadde vi slike mapper. Vi kan ikke spille selv og vi synger vel ikke så bra, men nå kan vi ikke sitte og vente på andre lenger. Vi ønsker å være en del av en norsk menighet, jeg har blitt norsk statsborger nå, sier Helena. Søndag stod hun frimodig frem og sang en sang på portugisisk og vitnet om hva Jesus har gjort i hennes liv.

bilde

Senere i møtet fikk hun også med seg Suellenn og Aninha, som er på besøk fra Brasil.

De er enige om at det koster å ta bestemmelsen for å gjøre noe mer enn å bare gå på møtene når det passer dem. Vi har begge ektefeller som ikke deler vår tro og vi har jobb og familie som krever sitt. Men det kan også bli en unnskyldning. Vi føler begge at tiden nå er inne for å engasjere oss mer. Jesus fortjener at vi gir han noe tilbake.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon