21.09.2015  

Toppbilde
Torill Slotten 50 år den 21. september

Torill er ei dame som ikke søker så mye oppmerksomhet rundt seg selv. «Hun tar ikke ordet så ofte, men når hun først gjør det kommer det alltid gull» var det en sa om henne. Vi har stilt henne noen spørsmål om hva hun tenker rundt sin rolle som pastorfrue.


Torill er født og oppvokst på Fauske. Hun har vært gift med Steinar i 32 år og sammen har de fått 4 barn og tre barnebarn. De har vært forstanderpar i Grimstad, Drammen og Fauske. I tillegg har de vært engasjert ved en bibelskole i 12 år. De flyttet tilbake til Fauske i 2009. Hun var bare 21 år gammel fikk hun for første gang tittelen "pastorfrue".

- Hvordan er det å være pastorfrue?

Skal jeg være ærlig har jeg aldri vært fortrolig med den tittelen. Alle har en formening om hvordan en pastorfrue skal være og jeg føler ikke at jeg har klart å leve opp til alles forventinger. Jeg husker spesielt godt når jeg kom som 21 åring til Grimstad, og den forrige pastorfrue som kunne alt. Jeg fant fort ut at jeg måtte bare være meg selv, noe som har blitt enklere med årene heldigvis. Det er dette som er bra med å bli eldre, man tør mer å være seg selv. Samtidig er det en glede å få tjene Jesus og gjøre det vi brenner aller mest for. For oss har kallet har alltid hatt førsteprioritet. Vi har stått sammen i tjenesten, men med ulike roller.

- Hva opplever du som din rolle?

Først og fremst å kunne være en støtte for Steinar som pastor. Jeg har fått et kall til stå ved hans side. Min rolle er å gi han nok plass til å kunne utføre sin tjeneste. Være positiv og «å holde fortet» her hjemme, slik at vi har kunnet fungere som familie. Vi har alltid kunne stå sammen i tjenesten og kjent at Gud har kalt oss sammen til de stedene vi har vært. For å være pastorpar er ingen ni til fire jobb, det har sin pris på hjemmebane. Da er det viktig å gjøre veien lettest mulig, også for barna. Samtidig har jeg forsøkt å engasjere meg i menigheten, ofte der behovene har vært størst. Men det har ikke alltid vært like enkelt å få tid og overskudd til alt.

Jeg er veldig glad i menigheten min, det er en raus og varm flokk på Betania. Her er det lett å være seg selv og det er så godt å se hvordan menigheten nå reiser seg. Jeg gleder meg til å se hva Gud skal gjøre fremover, og Jeg håper på litt mer overskudd, og jeg ønsker å utvikle meg åndelig og vokse inn i nye oppgaver.

bilde

- Hvilke ønsker eller drømmer har du nå?

Jeg drømmer også om flere «toppturer» og kunne bestige nye fjelltopper og se nye steder. Jeg har også en drøm om at vi kan få tid til noen flere småturer sammen med mannen. Det er alltid noe som skjer og slik alenetid blir ofte en salderingspost.

Vi gratulerer så mye med dagen og takker for den du er som person. Søndag var kaféen var overfylt og bugnet av kaker og gaver.

«Takk til alle som viste meg slik varme og oppmerksomhet. Det varmet» sier Torill før vi avslutter vår lille samtale.

Artikler Smittevern ved oppstart av gudstjenester Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon