29.02.2016  

Toppbilde

I januar var menigheten i faste og bønn, og denne perioden ba vi for mange ulike forhold. Søndag hadde vi vitnemøte og mange stod frem og kunne vitne om sterke bønnesvar, om hvordan Gud snudde fortvilelse og håpløshet til seier og glede. En av disse var Celia. Hun kom til Norge for ti år siden etter å ha giftet seg men en nordmann. Da hun i fjor sommer ble separert så det mørkt ut. Hun stod på bar bakke, men Gud svarte på bønn.

bilde

Helt siden jeg kom til Norge har jeg bodd på samme plass, et lite sted i Saltdal. Det var min lille verden av trygghet. Min mann var sterkt imot kristendom og bekjente seg som ateist. Det var veldig vanskelig for som ville høre Jesus til og gå i kirken. Til slutt ble hele min situasjon veldig vanskelig. Det hele endte i seperasjon i fjor sommer. Jeg hadde ikke noe sted å bo, og den første tiden bodde jeg i en campingvogn. Jeg var veldig deprimert. Jeg gikk til banken, men de kunne ikke hjelpe meg, ettersom jeg bar hadde en deltidsjobb. Mitt største ønske var å kunne bo nær kirka slik at jeg kunne være mer aktiv. Hele høsten gikk og alt så mørkt ut. Jeg søkte Gud i bønn og da vi skulle ha faste og bønneaksjon la jeg frem mitt bønneemne for menigheten.

For en måned siden skjedde noe. Jeg fikk vite at jeg hadde fått nye kontaktperson. Jeg gikk for å snakke med henne og etter fem minutter sa hun; «du kan finne deg en leilighet så skal vi ordne lån til deg». Etter å ha lett forgjeves etter en passende leilighet i 6 måneder fant jeg med engang en sentral leilighet, fem- ti minutter gåtur fra menigheten. Ikke nok med det, men for to siden tok jeg et spesialkurs i kreftomsorg. Mens jeg står med alt som følger med å skulle flytte sier en kollega til meg; «Celia, fikk du mer lønn etter at du tok dette kurset?». Nei, sa jeg, det har jeg ikke fått. Men det skal du ha, og så endte det hele med at jeg fikk etterbetalt for hele perioden. Jeg er så glad, og Jesus passer på meg. Han har hørt min inderlige bønn og så er jeg så glad for at jeg har en menighet som ber, sa Celia og var strålende glad.

Denne kvelden fikk vi høre den ene etter den andre stå frem og fortelle om Guds hjelp. Mønsteret tegnet seg klarere og klarere; Gud svarer når vi ber. Samtidig er det en motstander som raser og ikke trives når Guds folk reiser seg. Det har vi også fått merke.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon