02.03.2016  

Toppbilde

På årsmøtet vedtok menigheten å ansette Elin Therese Slotten som barne- og ungdomsarbeider i 50% stilling, foreløpig frem til oktober 2016. I denne perioden vil vi arbeide med hvordan vi skal satse videre. Vedtaket var enstemmig og det er et tydelig signal om at menigheten ser nødvendigheten av å satse på barn og unge.

Elin er 28 år og datter til vår pastorfamilie. Helt siden hun kom nordover før jul 2015 har hun engasjert seg på flere områder i menigheten. Hun har hatt en sterk forbønnstjeneste og flere har vitnet om hvordan de har blitt friske etter forbønn. Hun er ung og radikal og det har menigheten fått merke på mange ulike måter. Hun utfordrer både i tale og i gjerning. Før jul skapte hun førstesideoppslag i lokalavisa når hun utfordret oss alle i forhold til nestekjærlighet. Først ovenfor tiggerne som satt utenfor våre butikker og deretter i forhold til alle asylsøkerne som kom til kommunen. Midt oppe i alt dette la Gud en sterk nød for barna og ungdommen på Fauske.

bilde

«Da jeg forstod at det er nesten ingen av barna og ungdommen her på Fauske som får høre om Jesus kjente jeg på en dyp nød» forteller hun. Jeg har egentlig aldri vært noen barnearbeider, men nå har jeg en brann i hjerte mitt for dette arbeidet, og jeg synes det er gøy også. Hun har allerede støttet opp om ungdommen og Connect, men i den senere tiden har hun hatt fokus på de yngste. Sammen med Trude Kvarsnes begynte hun før jul å planlegge et helt nytt arbeid for barn mellom 8 – 12 år. Vi så at det ikke var noe tilbud for denne gruppen. De falt igjennom både i søndagskolen og de er for unge for Connect.

Derfor startet vi opp «Kids club» på nyåret. Første kvelden kom det to barn og det har økt for hver gang. Det spennende er at de fleste av disse har ingen tilknytning til Betania og det er sterkt å oppleve hvordan disse barna opplever Gud, forteller Elin.

Steinar forteller at vi nå skal bruke de neste månedene til å finne ut hvordan menigheten skal satse på dette feltet i årene som kommer. «Det er selvsagt et økonomisk løft å gå til det skrittet å opprette en ny stilling, men menigheten har vist tidligere at de kan løfte sammen. I 2009 når vi kom til Fauske som pastorpar hadde menigheten ingen mulighet til å ansette pastor på full tid. Et år senere skjer det likevel. Menigheten har også vedtatt å følge den tariff som Pinsevennenes Forkynnerfelleskap anbefaler. Jeg er stolt av menigheten og takknemlig for å få være en del av dette arbeidet, sier Steinar.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon