26.09.2016  

Toppbilde

Oddbjørn Wårheim er opprinnelig lofotværing, født og oppvokst i Sennesvik, men etter snart 50 år på Fauske kan vi vel nå si at han har blitt Fauskeværing. Helt siden 1992 har han stått som leder og eldste i menigheten. Han har vært musikkleder i mange år og er fortsatt med som bassist i Husbandet. 28. september fyller han 70 år.

Det er først og fremst sangen og musikken som har blitt hans tjeneste. I mange år stod han som leder for Menighetsmusikken og det var de som stod for sangen i møtene. Oddbjørn elsker sang og musikk, og han forteller at musikalsk er han nok et barn av sin tid. «Jeg vokste opp med blant annet Aage Samuelsen og Curt og Roland, og dette er sanger og en stil som fortsatt gir meg mye».

Mye skjer i et menneskes liv i løpet av 25 år. De fleste går fra å være småbarnsforeldre til å bli besteforeldre på den tiden. Også i menighetslivet skjer det forandringer. Nye generasjoner kommer til og setter sitt preg på menigheten. Jeg spør ham hvordan han har opplevd dette fra sitt ståsted? Vi har jo opplevd at det har kommet veldig mange nye de siste årene og det setter naturlig nok sitt preg på møtene. Nå er det ikke vi «gamle» i Menighetsmusikken som står på plattforma. Vi er selvsagt glad for de unge og Husbandet er flinke til å variere mellom lovsang og skrevne sanger. Det skal de ha skryt for. Men generelt synes jeg ikke noe særlig om all den lovsangen, der man synger om og om igjen det samme. Det er noe eget med sanger som har et tydeligere budskap i teksten.

bilde

På 1990-tallet da jeg kom med i forsamlingen hadde vi også mange ungdommer og en fin tid. Flere unge kom til Fauske for å gå på skole og sammen med våre egne barn skapte det et flott barne- og ungdomsarbeid. Vi hadde en flott Menighetsmusikk og sterke møter. Jeg husker spesielt møtene med en svensk forkynner som het Henrikson. Men de fleste av de unge flyttet og ble borte og tilslutt satt vi eldre igjen og vi ble merkbart færre på møtene. Selv om det er mye nytt i dag, må jo vi eldre være glad for at det har kommet nye til de senere årene. Vi er veldig glad for ungdommen og vi gamle må vise overbærenhet, mener Oddbjørn. Mye har med modenhet og gjøre og det er jo noe som kommer med årene.

Vi er takknemlig for den tjenesten både han og kona Berit har i menigheten. Som kasserer gjør Berit en formidabel innsats og den kan ikke verdsettes nok. Å være kasserer i dag er en krevende jobb og vi som menighet er heldige som har et slikt flott ektepar i blant oss.

Gratulerer med dagen!

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon