10.10.2016  

Toppbilde

Søndag deltok flere av sigøynerne, som lever av å tigge, på gudstjenesten. Dette er mennesker som anses å være lavest nede på vår sosiale rangstige. På slutten inviterte pastor Steinar dem frem til forbønn. Og da vi la hendene på dem brast de i gråt og hos enkelte var det som en demning brast. De forstod ikke ordene vi sa, men kjærligheten kjente de.

bilde

I fjor høst skapte det overskrifter da vi valgte å hjelpe tiggerne, som satt utenfor butikker og kjøpesentrene i Fauske.

Den gangen samlet vi inn penger til dem, nesten 20 000 kr, som de fikk med seg hjem til jul. De fikk også julegaver til seg selv og barna, samt klær og mat. Noen kommenterte dette i sosiale medier og var skeptiske. De sa; neste år er de tilbake, hva da?

bilde

De hadde rett, de kom tilbake, også til oss på Betania. Men de kom ikke for å tigge, de kom for å være sammen med oss. De dukket opp på bønnemøtene våre og de kom til gudstjenestene på søndagene. De forstod ikke så mye av hva som ble sagt, men de satt der. Vi så at de kjente atmosfæren og at de forsøkte å være med i lovsangen. Samtidig fikk de lov til å dusje. Noen ganger gav vi dem mat og klær som folk kom med. (Bilde er tatt under et bønnemøte tidligere i år)

Denne søndagen kom de for å ta farvel med oss, før de satte kursen sørover. I slutten av møte ba pastor Steinar dem frem og sa at vi som menigheten ønsket å be for dem før de reiste. Han oppfordret menigheten til å legge sine hender på dem og da skjedde det. Det var sterkt å se hvordan de alle brast i gråt da de kjente kjærligheten som møtte dem.

Dette var den samme kjærlighet som Jesus møtte kvinnen ved Sykars brønn med. Samme kjærlighet Jesus viste da han bøyde seg foran den kvinnen alle rundt henne ville steine. Jesus satte seg også til bords med tollere og syndere, mennesker ingen ville ha noe med å gjøre. Jesus svarte alle kritikerne med å si: Det dere gjør mot en av disse mine minste, det har dere gjort mot meg (Matt 25.40). Dette gir oss grunn til ettertanke; hvilket menneskesyn har jeg egentlig?

Artikler Smittevern ved oppstart av gudstjenester Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon