01.12.2016  

Toppbilde

Vi vet at Ole Brumm er veldig glad i honning, men vi trenger vel alle litt honning i bibelsk forstand. I 1.Sam 14:25-29 står det at Jonatans øyne klarnet da han spiste av honningen han fant, fortalte Kari Anne i sitt vitnesbyrd søndag. Foran talerstolen hadde hun laget en dekorasjon.

bilde

Bibelen bruker honning som et bilde på Guds ord, men også om de ord vi selv velger å bruke. I Ordsp16:24 står det: Milde ord er som rennende honning, søte for sjelen og til legedom for beina. . Milde, vennlige og oppmuntrende ord skaper en god atmosfære som gir trivsel og vekst. Ikke bare i vårt eget åndsliv, men også i fellesskapet vi har i hjemmet og i menigheten. Det gjør godt for de som sier dem og for den som mottar dem.

Bjørn Einar (mannen) kom hjem i fra et bønnemøte nylig med et kort. Her hadde alle skrevet oppmuntringer til hverandre på hvert sitt kort. På hans kort stod det blant annet: «Bjørn de er tålmodig, snill og hjelpsom». Det gikk igjen flere ganger, og en hadde det skrevet; «Du er en alle tiders mann, Kari Anne er heldig som har deg». Den beste synes jeg var denne: «Tenk hvor fantastisk det er at lyset ble slått på i ditt hjerte av den himmelske elektrikeren» (Bjørn er nyfrelst og elektriker).

Vi at også Ole Brumm er veldig glad i honning, og en dag ropte Nasse Nøff til ham: «Brumm, stå opp, frokosten er klar!» Brumm: «Når det ikke finnes honning er det ingen vits i å stå opp». Nasse: «Jeg tok med den store krukken, den som du glemte hos meg». Brumm:» Åååå, opp å stå! En liten bjørn som meg trenger all den styrken han kan få. Men, det må hå vært tungt for lille deg å bære, helt alene?» Nasse: «Brumm, jeg har små bein, men jeg har ET STORT HJERTE!»

Først av alt er jeg takknemlig for at Gud har et slikt stort hjerte for meg. I Sal119,103 står det: Hvor søte Dine ord er for min gane, søtere enn honning i min munn! Men han ønsker også at våre lepper skal dryppe av honning: Dine lepper, min brud, drypper som honningkaken. Honning og melk er under din tunge. Høys 4:11

Artikler Smittevern ved oppstart av gudstjenester Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon