01.12.2016  

Toppbilde

Vi vet at Ole Brumm er veldig glad i honning, men vi trenger vel alle litt honning i bibelsk forstand. I 1.Sam 14:25-29 står det at Jonatans øyne klarnet da han spiste av honningen han fant, fortalte Kari Anne i sitt vitnesbyrd søndag. Foran talerstolen hadde hun laget en dekorasjon.

bilde

Bibelen bruker honning som et bilde på Guds ord, men også om de ord vi selv velger å bruke. I Ordsp16:24 står det: Milde ord er som rennende honning, søte for sjelen og til legedom for beina. . Milde, vennlige og oppmuntrende ord skaper en god atmosfære som gir trivsel og vekst. Ikke bare i vårt eget åndsliv, men også i fellesskapet vi har i hjemmet og i menigheten. Det gjør godt for de som sier dem og for den som mottar dem.

Bjørn Einar (mannen) kom hjem i fra et bønnemøte nylig med et kort. Her hadde alle skrevet oppmuntringer til hverandre på hvert sitt kort. På hans kort stod det blant annet: «Bjørn de er tålmodig, snill og hjelpsom». Det gikk igjen flere ganger, og en hadde det skrevet; «Du er en alle tiders mann, Kari Anne er heldig som har deg». Den beste synes jeg var denne: «Tenk hvor fantastisk det er at lyset ble slått på i ditt hjerte av den himmelske elektrikeren» (Bjørn er nyfrelst og elektriker).

Vi at også Ole Brumm er veldig glad i honning, og en dag ropte Nasse Nøff til ham: «Brumm, stå opp, frokosten er klar!» Brumm: «Når det ikke finnes honning er det ingen vits i å stå opp». Nasse: «Jeg tok med den store krukken, den som du glemte hos meg». Brumm:» Åååå, opp å stå! En liten bjørn som meg trenger all den styrken han kan få. Men, det må hå vært tungt for lille deg å bære, helt alene?» Nasse: «Brumm, jeg har små bein, men jeg har ET STORT HJERTE!»

Først av alt er jeg takknemlig for at Gud har et slikt stort hjerte for meg. I Sal119,103 står det: Hvor søte Dine ord er for min gane, søtere enn honning i min munn! Men han ønsker også at våre lepper skal dryppe av honning: Dine lepper, min brud, drypper som honningkaken. Honning og melk er under din tunge. Høys 4:11

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon