05.04.2017 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Hiwet har tilhørt menigheten helt siden 2010, men søndag fortalte hun for første gang om hvordan hun måtte flykte fra hjemlandet uten å få sagt farvel til noen. Hun fortalte hvordan pinsevenner ble hentet av hemmelig politi og plassert i containere. Det var en sterk historie og det ble mange tårer. Også Salar fortalte om hvordan han måtte forlate alt og flykte fra Iran.

bilde

Vi fikk også høre en ung gutt fra Afghanistan fortelle hvordan han møtte Jesus da han kom til Norge, og at han nå frykter for sitt liv. Onsdag fikk han beskjed fra UDI om at han vil bli returnert til Afghanistan når han blir 18 år. Han har nå vært frelst i over ett år og han ba oss om å hjelpe ham.

bilde

Når forfølgelsen får et ansikt

Vi vet at kristne over hele verden opplever diskriminering, undertrykkelse, vold og til og med død på grunn av sin tro i mange land. Når denne forfølgelsen får et ansikt blir det plutselig både nært og smertelig. Hiwet har tilhørt menigheten helt siden hun fikk oppholdstillatelse i 2009, og har bosatt seg her på Fauske. Jeg husker den dagen hun ble ønsket velkommen inn i menigheten, da bøyde hun kne på plattforma i takknemlighet. Lite visste vi den gangen at hun som pinsevenn i hjemlandet hadde levd i frykt for sitt liv. Hvordan menigheten hun tilhørte ble stengt i 2000 og hvordan de etter dette var samlet i hemmelige husfellesskap. Vi har sett hvordan hun har kjempet seg frem. Hun rømte sammen med sin mann, Tewelde, men de kom bort fra hverandre. Han kom til Italia og hun til Norge. Det skulle bli en lang og vanskelig kamp før de forrige høst fikk familiegjenforening.

bilde

Salar fortalte også hvordan han for 6 år siden ble frelst og hvordan han hadde blitt arrestert og torturert. Til slutt måtte han leve i skjul for ikke å miste livet. Etter fem måneder kom han seg ut av landet. Som sivilingeniør hadde han drevet eget entreprenørfirma i 25 år, med over 20 ansatte. Han måtte forlate alt, også kone og to barn.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon