09.04.2018  

Toppbilde

Søndag vitnet Tormod J. Karlsen om hvordan Guds fred bar ham gjennom krisen som oppstod etter at han segnet om på hotellet i Spania. Han hadde pådratt seg en hjerneblødning som følge av at han hadde falt og slått hodet kraftig. Da han lå på operasjonsbenken så han en stor engel stå bak kirurgen. Det var som engelen visket stille til mitt indre; «Ikke vær redd Tormod, vi skal ta vare på deg».

Det står i Salme 50.15; «kall på meg på nødens dag, så vil jeg utfri deg», men jeg rakk ikke å kalle på ham før alt ble borte, fortalte han. Men jeg kjente en slik fred, den fred som Paulus skriver om i Fil. 4:7; «Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus». Jeg har jo alltid visst at engler finnes, men der på operasjonsbordet fikk jeg se det med mine egne øyne. Jeg kommer aldri til å glemme dette så lenge jeg lever. Jeg så mange vakre ansikter rundt meg, men en skilte seg ut. Bak kirurgen stod det en mann med lyst hår, han var mye større enn alle andre i rommet. Han tok blikket mitt og smilte så varmt til meg. Jeg vet ikke om han sa det høyt, men jeg husker ordene som festet seg i mitt indre; «Ikke vær redd Tormod, vi skal ta vare på deg».

Dere som kjenner meg vet at jeg er en nøktern person, antagelig for nøktern. Men det jeg opplevde den dagen har forandret meg. Ikke bare det, men det er mange ting jeg har sagt og ment som jeg nå har endret syn på. Det står i Sal 91:11: «For han skal gi sine engler befaling om deg, at de skal bevare deg på alle dine veier». Jeg har rett og slett fått et møte med Gud gjennom det som skjedde, og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg må si som profeten; «Se, til fred ble meg det bitre» (Jes 38:17). Jeg ønsker også å takke menigheten for at dere har bedt for oss. Det er en slik rikdom å ha et slikt fellesskap når de onde dagene kommer.

For oss som har møtt Tormod etter at han kom hjem fra Spania kan se at noe har skjedd. Det er sant som det står; «enn i gråhåret alder skyter de friske skudd; de er frodige og grønne» Salme 92:15.

Hør vitnesbyrdet på podcast:

PODCAST: Fred gjennom alt!

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon