23.05.2018  

Toppbilde

Gud har kalt oss til å være en åndelig mor og far i Guds rike. Alle trenger å få kjenne den omsorg og kjærlighet som ligger i mors- og farsrollen. Derfor må det finnes åndelige mødre og fedre i menighetene våre, sier Ria og Fedde Planting.

Ekteparet Planting er fra Nederland, og de deltok på årets Fire in the North. Deres vitnesbyrd satte spor, men enda dypere spor satte nok den måten de møtte mennesker på. Vi så hvordan unge mennesker hungret etter omsorg og godhet.

bilde

Fedde: Jeg var veldig deprimert

Etter at jeg hadde jobbet som veterinær noen år, ble jeg veldig deprimert. Depresjon bryter ned dine relasjoner, og den forandrer din personlighet. Den gjør at livet kan kjennes både kjedelig og hardt. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle få til en forandring. Jeg gikk til legen, og han gav meg antidepressiva. Alt var bare vanskelig. En dag mens vi var på ferie, sa en god venn til meg: «Du må omvende deg. Du gjør ikke det du er kalt til å gjøre. Du kan ikke gjøre det du er kalt til å gjøre uten at du kjenner Den Hellige Ånd og den kjærlighet Han er sendt for å gi deg». Min far i himmelen, han så at jeg strevde og at jeg var midt i stormen. Da ropte jeg til ham og sa:» Gud, jeg klarer ikke dette på egen hånd! Jeg trenger din hjelp». Min himmelske far hadde ventet på dette øyeblikket, og for første gang på 2 - 3 år begynte jeg å føle noe. Jeg fikk behov for å gå til menigheten, og Den Hellige Ånd kom med legedom, også i forhold til mine relasjoner. Han gav meg mer enn det jeg hadde bedt om, for jeg hadde ikke vært ærlig i min beskrivelse av den situasjonen jeg befant meg i.

bilde

Da jeg begynte å åpne opp for Den Hellige Ånd, ble også Guds farshjerte åpenbart for meg. Faderen bringer familier tilbake til sitt hus. Vi ser hvordan unge mennesker roper etter mor og fars kjærlighet. Paulus hadde mange åndelige sønner: Timoteus, Markus, Gajus, Tykikus og Onesimus. Når Gud fikk lege mitt eget hjerte, viste Gud at vi nå lever i en tid da Gud skal vende fedrenes hjerter til barna og barnas hjerter til fedrene. Hvorfor? For at ikke dere ikke skal gå til grunne (Mal 4:6).

bilde

Ria: Det finnes et morshjerte i Guds farshjerte

Ria vitnet om hvordan hun oppdaget denne kjærligheten selv. Gud er vår far, men i Hans farshjerte finnes det også et morshjerte. I 1.Mos 17.1 står ett av Guds navn som på hebraisk er «El Shaddai». På hebraisk brukes dette om både beskyttelse og den omsorg mor gir når barnet ligger ved hennes bryst. I 1Tess 2:7-8 står det: «Men vi var milde iblant dere, som en mor når hun varmer sine barn ved sitt bryst. I inderlig kjærlighet til dere ville vi gjerne gi dere ikke bare Guds evangelium, men også vårt eget liv. For dere var blitt oss kjære». For meg var det vanskelig å se for meg denne morsrollen, jeg hadde sår i forhold til min egen mor. Men Gud kalte meg til å være en åndelig mor, og han har leget mitt eget hjerte, slik jeg kan få være med å lege andres hjerte.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon