09.06.2018  

Toppbilde

Søndag fikk vi høre sterke vitnesbyrd fra tidligere rusmisbrukere. Det ble et møte fullt av sang og ekte glede. Det er i år 35 år siden det første Evangeliesenteret startet opp og løpet av disse årene har tusenvis av mennesker fått et nytt liv.

bilde

Lise og Ludvig Karlsen

Det hele begynte med at Lise og Ludvig Karlsen selv fikk nytt håp. Deres liv var preget av alkoholmisbruk og alt det fører med seg. Ludvig satt i fengsel i ni år. I denne håpløsheten fikk de høre evangeliet og ble frelst. Det ble starten på et helt nytt liv. Denne radikale forandringen gjorde at de fikk nød for sine gamle venner og de utslåtte i samfunnet. Dette første til at de begynte et eget hjelpearbeid hjemme i garasjen under mottoet ?Ennå er det Håp?.

I 1983 ble det første Evangeliesenteret startet opp på Roa i den gamle lensmannsgården. Her var det rom for 9 beboere. Nyheten om Evangeliesenteret på Roa spredte seg som ild i tørt gras. Folk strømmet til og ville ha hjelp. Ett nytt senter ble startet opp på Odnes tunet ved Dokka. I de neste tre årene ble det åpnet fire nye sentere. Bare i løpet av 1985 ble det hjulpet 265 nødlidende mennesker. I 1990 årene var Evangeliesenteret preget av sterk vekst, og mange nye sentere ble åpnet i løpet av disse årene. På det meste var det over 30 senteret rundt om i landet. Det var ca 300 ansatte, og nesten 500 plasser for beboere. Bladet «Ennå er det håp» hadde på det meste ca 50.000 abonnenter.

I dag har dette arbeidet utviklet seg og de har også ulike skoletilbud. Ettersom mange begynte å ruse seg veldig tidlig droppet de tidlig ut av skolen. I tillegg har de kontaktkafeer med matutdeling og bruktbutikker.

Tilbud for deg som sliter med rus

På www.evangeliesenteret.no finner du informasjon om hva Evangeliesenteret kan tilby deg. «Evangeliesenteret har et kristent verdigrunnlag med en diakonal profil. Brukerundersøkelser viser at det kristne innholdet er noe av det våre beboere setter mest pris på. Men vi legger vekt på at alle skal respekteres for sitt livssyn og sin tro». (kilde: www.evangeliesenteret.no)

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon