20.02.2019  

Toppbilde
Av Maj-Britt S. Larsen

Visjonen vår i menigheten er å «hjelpe folk til tro på Jesus som forvandler liv og samfunn». En dag jeg var ute og gikk tur i marka gav Gud meg en leksjon om hvordan vi som tror på Jesus kan gjøre denne visjonen levende.

Jeg liker å gå tur i marka og opp i fjellet, og jeg er glad for å ha det tilgjengelig like utenfor huset vårt. En dag jeg gikk og kavet i dyp snø måtte jeg ta en pust i bakken. Jeg ble stående under kraftlinjene som krysser lysløypa. Jeg tenkte på hvordan Gud skal få til å nå ut til Fauskes befolkning, for det er så mange som ikke kjenner Han. Da var det som at Han ga meg en leksjon i hva han ønsker at vi skal være:

Vi som er Jesustroende, er kraftbærere.

Disse mektige kraftlinjene er tilkoblet en vannkilde. Linjene bærer ned denne kraften til en kraftstasjon der distribusjonen foregår. Kraften deles ut til industri og hjem, til lys og varme.

Hvis vi ser oss slik Gud ser oss, har vi en identitet der Guds kraft bor i oss. Det er ikke en ånd av motløshet, men en krafts, kjærlighets og sindighets ånd som Gud har gitt oss. Gud har ikke tenkt at vi bare skal ha glede av det selv, men det skal påvirke og forandre liv rundt oss. Vi er koblet til vannkilden Jesus Kristus og har dermed fått Hans Ånd. Når vi er villige til å være koblet til distribusjon av Hans kraft, vil det risle Hans liv ut til mennesker.

bilde

Kraftlinjene som går parallelt nedover landskapet, er et mektig syn. Jo flere linjer, jo mere kraft. Dersom det bare var en linje som gikk hit og en dit, er det ikke mye kraft som når fram. Gud ønsker at Hans folk skal være i enhet, de skal samle seg. Det er viktig med den enkeltes bønneliv, men det er like viktig at man står i enhet i en lokal menighet. Sammen er vi sterke, heter det. Étt legeme, én ånd.

Vår visjon i menigheten er å hjelpe folk til tro på Jesus som forvandler liv og samfunn. Det er ikke et teoretisk håp. Når vi med hele hjertets bønn i enhet vil gi videre det gode vi har fått, vil vi se at det blir mange anledninger å gi Jesu kjærlighet videre. Bli bevisst hvor din distribusjon går. Se etter hvor du kan oppmuntre noen, be for noen, ta hånd om noen, støtte noen økonomisk eller invitere noen hjem til deg. Det er mange måter å dele på. Noen taler direkte til mennesker om Jesus på internett, andre deler andakter eller vitnesbyrd på facebook. Noen formidler Jesus på telefon eller i butikken.

Du er en kraftbærer. Ikke hold den for deg selv!

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon