30.08.2010  

Søndag 29. august var det samlingsfest på Betania. Denne kvelden ble det satt fokus på en rekke satsningsområder som menigheten nå går inn i. Denne sanggruppen hadde sin premiere på festen og de ønsker vi å høre mere til. Det ble også markert at Salten Bibelsenter og Betania nå er en menighet.

bilde

Salten Bibelsenter

Gerd Bodhild Bugge Aase tok oss med i en kort historikk hvor hun vektla ulike "merkesteiner". På en flott og verdig måte løftet hun frem den innsats som de ulike pastorer og medarbeidere hadde bidratt med i årenes løp siden starten i 1986. Mange mennesker har blitt berørt og forvandlet igjennom det arbeidet som er lagt ned i menigheten. I dag er mange av disse spredt over store deler av landet og er fortsatt til rik velsignelse i Guds rike. På det meste talte menigheten 68 medlemmer, men på 90-tallet stabiliserte dette seg på mellom 40-50 medlemmer med smått og stort. Salten Bibelsenter er nå som navn og menighet historie, men dens frukter skal nå leve videre i Betania.

bilde

Nordlys - Kristen grunnskole

En av disse fruktene er Nordlys. Nåværende rektor Maj-Britt Stenseth Larsen vitnet om hvordan Gud kalte henne inn i dette arbeidet. "Jeg var lærer i den offentlige skolen og trivdes i jobben min. Jeg var aktivt med i menigheten og hadde det topp på alle måter" - fortalte hun. "På slutten av 90-tallet var det det økt fokus på kristne privatskoler. Noen reiste rundt i landet og oppfordret menigheter til å starte kristne grunnskoler. På de møtene kjente jeg hvordan Gud kalte meg til tjeneste. Ved oppstarten i 2001 kjente jeg en glede ved å skulle være lærer på Nordlys". Maj-Britt overtok som rektor i 2007 og gjør en fabelaktiv jobb.

De ansatte ved Nordlys var spesielt invitert til denne festen. Flere av disse tilhører andre sammenhenger, noe vi anser som både positivt og sunt. Pastor Steinar Slotten understreket betydningen av å ha en kristen grunnskole i kommunen og at menigheten ikke hadde til hensikt å gjøre dette til en menighets skole. Som kristne har vi et samfunnsansvar og vi er takknemlig for at vi som eiere av skolen kan bidra til det finnes et slikt alternativ på Fauske, sa han blant annet. Det ble bedt for de ansatte, elever og det nye skoleåret.

bilde

Ønsket velkommen i menigheten

Bodhild og Maj-Britt har sammen med Tommy Andreassen stått ansvarlig for å få sammenslåingen i havn fra Salten Bibelsenters side. Nå er arbeidet gjort, og under samlingsfesten ble de opptatt som medlemmer i Betania. Sammen med de ønsket vi også Simen Simonsen velkommen. Også han har sin bakgrunn i Bibelsentret.

bilde

Det var dekket til fest, og her var det mye godt å ta til seg. Samlingsfesten bar preg av glede og forventning til tiden som ligger foran. Vi ser stadig nye mennesker på møtene og vi tror at Herren skal gjøre større ting enn det vi ser i dag.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon