25.01.2011 | av Steinar Slotten  

Giani og Gilmar Borges kom til Norge for fire år siden og de trives godt her og i menigheten vår. De har alltid vært aktiv med i menighetslivet, og er takknemlig for å få lov til å være med også i Norge. De har funnet sitt misjonsfelt. Nå vil de søke å invitere andre brasilianere til Jesus og til menigheten.

De vet at det er mange brasilianere i området. Å komme til et land med en helt annen kultur og ikke kunne forstå hva som sies er ikke enkelt. Kanskje du har forsøkt det selv på en reise eller et lengre opphold i utlandet? Jeg har selv vært i Brasil og synes det var godt å ha noen nordmenn der som både kunne språket og forstod det som foregikk. Uten dem hadde det vært vanskelig å finne seg til rette over tid tror jeg.

bilde

Det er dette Gilmar og Giani ønsker å få til. De vil oppmuntre og hjelpe sine landsmenn til et aktivt menighetsliv. "Vi ønsker ikke å lage en brasiliansk menighet, nei, det er veldig viktig at vi som bor i Norge blir en del av en norsk menighet" sier Gilmar. "Men vi kan hjelpe mennesker på veien dit. Derfor har vi tenkt, i samarbeid med pastor Steinar, å begynne med å invitere brasilianere hjem til oss. Vi ønsker også å komme til lokalet en time før møte på søndag for å be og lovsynge, også på portugisisk slik at det er lettere for de som ikke kan så godt norsk å være med. Samtidig er det veldig viktig at vi lærer norsk og blir en del av det som skjer her i Norge" sier Giani. De kommer selv regelmessig til møtene, sammen med sine to barn Rebekka og Aleksander.

Misjon handler ikke bare om å dra mange hundre mil for å fortelle andre om Jesus. I dag har vi misjonsmarkene like utenfor vår egen dør. Herren kaller oss som menighet til å gå ut på "markene" de er klare for innhøstning.

La oss være med å be for våre venner her, og at vi som menigheten kan være i stand til å ta i mot enda flere.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon