06.02.2011  

"Denne vinteren har jeg tatt nye skritt. Hvem skulle tro at jeg skulle stå annenhver uke å undervise ungdommen på Expect?", sier Ann-Helen. Hun virkelig har reist seg og tatt nye skritt med Jesus.

Når Ann-Helen tenker tilbake på hvor hun stod for halvannet år siden blir hun fylt med takknemlighet. "Det har skjedd mye bra i livet mitt i det siste. Høsten 2009 var det med en liten uro jeg gikk vinteren i møte. Jeg har slitt med vårdepresjoner i flere år og jeg gruet meg for at den skulle sette inn på senvinteren. Jeg klynget meg til Jesus og bønnemøtene ble veldig viktig for meg i den perioden" sier Ann-Helen. "Vi opplevde sterke bønnemøter og jeg fant styrke her. Vinteren gikk og jeg opplevde ingen nedtur. Faktisk har jeg ikke merket noe siden".

- For ett år siden begynte vi å snakke om å starte opp med ungdomsarbeid, hvordan opplevde du dette?

bilde

Da pastoren vår, Steinar, spurte om jeg kunne tenke meg å være med var jeg litt reservert. Hadde ikke lyst til å binde meg opp til dette der og da. Men jeg fant ut at jeg kunne være med som en medhjelper, litt i bakgrunnen. Så skjedde det noe, jeg ble utfordret til å holde andakt. Vi var på leir, oppe på Jakobsbakken, og jeg kjente det så rett når jeg stod og talte til de unge. Jeg oppdaget at jeg hadde så mye inne i meg som det var så godt å få ut. Det er så godt å ha en pastor som ønsker at vi skal komme på plass. Han presser ikke, men bare åpner opp på en positiv måte. Vi får lov til å tjene, komme ut i det som Gud har bestemt. Merker at han er med å elske dette frem, sier Ann-Helen. (bilde: Ann-Helen underviser for første gang på leiren i september 2010)

I løpet av høsten har hennes tjeneste bare vokst frem. Nå underviser hun på Expect fast annenhver gang. Ungdommen liker veldig godt å høre på når Ann-Helen taler. "Jeg får så mye ut av det Ann-Helen sier", var det en av de unge som sa etter et møte. Det er ikke tvil, Ann-Helen har tatt nye skritt og det har gjort at hun ikke endte opp som en medhjelper som ønsker å skjule seg bak andre. Nei, hun går foran og viser vei. Hun lever ut det Salomos Ordspråk formaner oss til: Lær den unge den vei han skal gå! Så viker han ikke fra den når han blir gammel. (Ord 22:6)

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon