27.03.2011 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Vidar Jenssen (37) er i dag pastor i Saron, Åkrehamn som ligger på Karmøy utenfor Haugesund. Han er opprinnelig fra Fauske og har tilhørt Betania frem til han flyttet sørover for 16 år siden. I dag er han gift med Anne Laila og de har to flotte gutter sammen på 10 og 13 år.

Personlig husker jeg godt Vidar fra den perioden vi bodde på Fauske på 80-tallet. Da var Vidar 11-12 år gammel. Sammen med søskenbarnet Ørjan var de trofast med på juniormøtene vi hadde. Vidar var en kvikk kar som man ikke kunne la være å se og høre. Lite visste jeg den gang at jeg 25 år senere skulle få besøke en menighet hvor han stod som pastor. Det kan jo være andre i menigheten som også lurer på hvordan det har gått med Vidar etter at han reiste sørover. Derfor tok jeg en liten prat med ham.

Anne Laila er Karmøyjente, men det kommer fort frem at også hun har bodd på Fauske, ja, enda til vært søndagsskolelærer på Betania. "Vidar og jeg traff hverandre på Hedmarktoppen" sier Anne Laila. "Etter dette året kom jeg etter hvert til Fauske hvor jeg gikk på gymnaset. Da var det naturlig for meg å gå i Betania. Vi forlovet oss og året etter at vi reiste fra Fauske giftet vi oss".

bilde

- Hva skjedde etter at dere reiste fra Fauske?

Vidar: Vi flyttet til Karmøy hvor Anne Laila hadde sin familie, men jeg trivdes ikke så godt her. Vi havnet i Stavanger hvor jeg begynte å arbeide i TV Vest og senere som informasjonssjef for den store Oljemessen (OMS). I denne perioden ble jeg ungdomspastor i pinsemenigheten Sion i Stavanger. Her var jeg med i 5 år før vi flyttet til Rennesøy utenfor Stavanger. Her fikk vi være med å plante en helt ny menighet. Etter 8 år kjente vi at Herren ville ha oss videre. Igjen kom Karmøy for oss. Herren åpnet dørene for oss og jeg fikk spørsmål om å bli pastor i Saron på Åkra, blant de "frie venner". Her har vi vært i snart 4 år, sier Vidar.

Han har en 50 % stilling i menigheten og jobber ellers som kommunikasjonsrådgiver. Menigheten driver et flott barne- og ungdomsarbeid og de har mellom 150-200 tilhørige. Det er flott å være sammen med Vidar og jeg blir fylt med takknemlighet når jeg ser hva de får være med om. Tenk at de frø som ble sådd i et barnehjerte var spiredyktige og viser sine frukter på denne måten. Du som har lært å be, husk våre venner i bønn. La oss ikke glemme å takke. Jesus sa,"… og noe falt i god jord og det bar frukt…"

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon