29.04.2011  

Toppbilde
Fra v.: Per Inge, Anne, Inger og Ann Helen

Vi har nettopp avsluttet fjerde kurskveld om Israel, og vi spurte noen av deltagerne om hvordan det er å være med på menighetsbibelskolen. Anne: "Det er veldig engasjerende og lærerikt, og så undervises det på en måte som gjør det lett å forstå".

Før vi hører mer fra deltakerne skal vi gi et lite innblikk i hva har gått igjennom så langt. Vi har fulgt Israels historie, fra Abraham fikk løftene av Gud om at han skulle bli far til et folk, og vi har vært igjennom en historisk reise frem til i dag. Siste kurskveld handlet om antisemittisme, sionismen og hva som skjedde i det siste århundre før staten Israel ble opprettet. Det er pastor Steinar Slotten som står for undervisningen. Han har vært rektor og bibellærer i en årrekke og er dermed vant til å stå foran en klasse. Han har laget et fyldig kompendium, og i undervisningen bruker han både Power Point og levende film. Han legger også vekt på å få til dialog i timene. For dette er lagt opp som skoletimer. Hver kveld består av tre skoletimer av 45 minutter og 10 minutt pause mellom hver time. Før vi starter og i friminuttene serveres det kaffe, kaker og annet godt. Noe som gjør det hele mer avslappet og sosialt.

Denne kvelden starter vi med Yom Kippurkrigen i 1973. Vi får se en dokumentarfilm og får dermed et inntrykk av hva som skjedde. Steinar forklarer og går igjennom hendelsesforløpet. Vi er nå ferdig med krigene og skal bli bedre kjent med landområdene i Israel. Første tema er Gaza og Vestbredden. Vi får se ulike kart og vi har lært om palestinerne, PLO og stormaktenes rolle i dette spillet. Parallelt får vi en oversikt over disse områdenes historie i lys av Bibelen.

bilde

Jon Willy (bilde): "I utgangspunktet er jeg veldig historisk interessert og har lest mye fra før. Men jeg har sett nye sider, sider som jeg ikke har hørt om eller lest om før. Det blir trukket sammenhenger mellom Bibelhistorien og andre kilder på en flott måte".
- Kan du gi et eksempel på hva du har lært her som var nytt? "Det er flere ting. Skal jeg trekke frem noe så er det blant annet Storbritannias rolle og håndtering av sitt mandat før og etter opprettelsen av staten Israel. En annen ting var at den arabiske Muftien i Jerusalem gikk med Hitler-tyskland under krigen. Muslimene kjempet på Hitlers side, mens jødene aktivt gikk med de allierte".

"Ja, jeg synes at mange spørsmål jeg har hatt har blitt belyst på en veldig fin måte. Jeg har absolutt fått ny kunnskap og det har vært givende synes jeg" sier Per Inge. "Jeg synes også det har vært veldig bra med den dialogen som har vært", sier han videre. "Jeg får lyst til å lære mer, undervisningen gjør meg nysgjerrig", skyter Anne inn. "Enig, det har vært lærerikt. Jeg har fått vite så mye som jeg ikke har visst fra før", sier Ann Helen.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon