30.04.2011 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Menigheten har et eget opplegg for konfirmanter, og du trenger ikke å være medlem for bli konfirmert hos oss.

Hva er konfirmasjon?

"Konfirmasjon" er opprinnelig en kirkelig handling. Den som står til konfirmasjon i den Lutherske kirke bekrefter her den tro man fikk som gave i barnedåpen. Dermed er ordet konfirmasjon sterkt knyttet til et bestemt dåpssyn. Når Humanistisk forbund velger å bruke ordet "konfirmasjon" forstår vi at dette også har blitt en del av den norske kulturen. De har i mange år arrangert det de kaller "borgelig konfirmasjon". Kulturelt ses derfor konfirmasjon på som et overgangsritual, hvor man går fra å være barn til å bli voksen.

Nina og Victor valgte å konfirmere seg i Betania. Vi har snakket med dem om hvilke tanker de selv har rundt dette med konfirmasjon.

bilde

Nina:

Selv om Nina bor i Steigen valgte hun å bli konfirmert i Betania.

Vi spør: Hvordan opplevde du det å skulle velge hvor du skulle konfirmeres?
"Først hadde jeg lyst til å gå i kirka sammen med de andre i klassen. Jeg hadde ikke så lyst til å være annerledes. Vi er jo de eneste som ikke tilhører kirka i min klasse. Derfor ble det en diskusjon hjemme om akkurat det. Samtidig måtte jeg innse at det var en forskjell. Ofte har jeg havnet i diskusjoner på skolen når det gjelder hva det vil si å være en kristen. Da har jeg vært i mot alle de andre føler jeg. Når jeg forstod at jeg måtte bli døpt i kirka for å kunne konfirmeres der, skjønte jeg at det var best å gå her" sier Nina og smiler. "Det har vært greit å gå her, har egentlig ikke skjønt så mye om hva det vil si å være en kristen. Derfor har det vært bra å være her. Tror det er viktig å følge livet med Gud, for da er du trygg mot alt. Da slipper angsten og det blir lettere å leve. Troen er jo til ditt eget beste. Den hjelper deg til å fokusere på positive ting som ikke skader deg. Derfor er jeg glad for at jeg valgte å gå her".

bilde

Victor:

Vi spør: Har du hatt det på samme måte?
"Nei, det har jeg ikke. Jeg går på Nordlys, som er en kristen grunnskole. Dessuten går jeg her i menigheten, så valget var enkelt for min del. "

Vi spør: Har dette året betydd noe spesielt for deg?
"Ja, det har det. Jeg følger ikke Jesus bare fordi mamma og pappa gjør det. Jeg har tatt et personlig valg. Jeg må selv bestemme hva jeg skal bruke livet mitt på. Her har jeg fått vite mer om hvordan jeg skal leve og fått tanker om hva som er lurt å gjøre."

Vi spør: Hva vil dere si til de som nå snart skal velge slik dere måtte gjøre det i fjor på denne tiden?
"Jeg vet at det var riktigere for meg å gå her, det er her jeg hører hjemme" sier Nina. "Enig i det" sier Victor med et smil.

Du trenger altså ikke å tilhøre Betania for å gå på Tentro. Alle er velkommen til å "konfirmere" seg hos oss. Bare ta kontakt.
(mobil til pastor Steinar Slotten 90781581)

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon