13.06.2011 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Nikita er fra Strasbourg i Frankrike. Lite ante hun at haiketuren til Fauske skulle endre hennes liv. Gunn og Jan Hugo var på vei til pinsestevne når de så Nikita stå og haike. De stoppet og tok henne med, dermed endte hun opp på møte og frelst!

"Atmosfæren som møtte og gleden jeg så i ansiktene til de som var på møte gjorde et sterkt inntrykk på meg" sier Nikita etter møtet,"jeg har aldri opplevd noe slikt før". Finn-Arne Lauvås hadde talt om Kristuslivet, og at Jesus vil gjøre alt nytt. Ikke bare pynte på det det gamle, men gi oss et helt nytt liv. Fra plattforma så jeg at Gunn satt og tolket. Lite visste jeg at Nikita var på møte for første gang. I ettermøtet kommer de to frem. Gunn sier;"hun vil bli frelst". Halleluja! Etter en liten samtale bøyer vi kne og jeg får lede henne i en frelsesbønn. Da hun reiser seg er øynene fylt av gledestårer. Etter møtet setter jeg med ned for å ta en prat med henne, jeg er så nysgjerrig på å høre hennes livshistorie.

bilde

Jeg får vite at hun er vokst i den franske byen Strasbourg, men har hatt lite eller ingen kontakt med kristne tidligere. Det viser seg at hennes åndelige lengsel har tatt henne med på reise tidligere også. "Jeg har en slekting som konverterte til buddhismen og flyttet til Nepal. Jeg reise dit og ba sammen med henne", forteller hun. "Men jeg fant ikke det jeg søkte der", sier hun.

- Hva var annerledes med det du møtte her i dag?
"Da jeg haiket med dette unge paret merket jeg med engang at de hadde noe jeg ikke hadde. Så da de spurte om jeg hadde lyst å til å være med på møte sa jeg ja. Når jeg kom på møte skjønte jeg at det var ikke bare de som var slik, alle virket å ha en slik glede og den atmosfæren som var der gjorde et veldig sterkt inntrykk. Da hun spurte om jeg ønsket å ta i mot Jesus var det umulig å si nei. Nå kjenner jeg en fred som jeg ikke har hatt tidligere". Jeg ser inn i to øyne som ennå har spor av tårer, men jeg ser det! Jeg ser at øynene stråler av indre fred.

La oss be for Nikita i tiden som kommer. Hun er ikke den første som har møtt Jesus langs veien. En gang ble Filip vekket midt på natten og en engel sa til ham; Bryt opp og dra mot sør på den vei som går ned fra Jerusalem til Gasa. Denne veien er øde. Filip var lydig, og der møtte han den etiopiske hoffmannen. Dette ble også et møte til frelse. Etter at Filip hadde bedt med ham til frelse, ja enda til døpt ham, står det: Men da de steg opp av vannet, rykket Herrens Ånd Filip bort, og hoffmannen så ham ikke lenger, for han drog sin vei med glede. (Apg 8:26-39) Nikita dro også videre i glede. Nå var hun ikke bare på vei til Nordkapp, men en ny sang var født i hennes indre; "Nå er jeg på vei til himlens land, frelst jeg er Jesus har grepet min hånd...."

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon