19.09.2010 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Eva Wangen (her på bilde sammen med Rut) husker godt det hun kaller brødunderet på Knedal. "Det er sikkert 10-15 år siden nå", begynner hun å fortelle.

"Sammen med Berit og Oddbjørn Wårheim hadde Svein og jeg vært på møte i Steigen. Rut hadde bedt oss fire til middag etter møte. Nå hadde det seg slik at Evangeliesenteret deltok på dette møte. Det var en hel busslast med mannfolk. De havnet også hos Rut på middag. Berit og jeg skulle servere og vi tenkte vårt da vi så den lille kasserollen med lapskaus. Hva ville dette bli til så mange, alle de svære mannfolka? Vi visste jo at de var glad i mat.

Dette var typisk for Rut, hun åpnet ikke bare sitt hjerte, men også huset for de som trengte det. Når alle var samlet til bords, ja vi var i alle fall 15 stykker" minnes Eva. "Da stiller Rut seg midt på gulvet og løfter hendene og ber kjære Jesus, nå ser du gryta mi og du ser alle som skal spise. Nå må du hjelpe meg så alle blir mette. Etterpå begynte Berit og jeg å øse opp lapskaus av kasserollen og bære ut på stua" sier Eva videre. "Vi så på hverandre og skjønte at her skjedde det noe. Vi bar ut og vi bar ut, men fortsatt var det lapskaus igjen. Ja, de åt godt, men alle ble mett". Rut ler og sammen minnes de at Rut hadde spist lapskaus i fire dager etterpå.

bilde

Rut døde 28. oktober 2015 på Steigen Sykehjem. Hun ble 92 år gammel. Vi lyser fred over hennes gode minne.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon