03.09.2012  

Toppbilde

Predikanten Jonny Jakobsen har slitt med lese og skrivevansker siden han var guttunge, men det hindret ikke Gud. «Du vet, den Den Hellige Ånd har jo ikke dysleksi» sier han lurt. «Sånne problemer gjør jo bare at man blir enda mer avhengig av Gud».

bilde

Jonny er nordlending, men han og kona Torunn bor i dag i Sarpsborg. Der er hun ansatt som leder av byens Varmestue, et tilbud rettet mot rusmisbrukere og andre trengende. Han er ansatt ved Evangeliesenteret som miljøarbeider.

De ble begge frelst i voksen alder og Torunn husker godt da Jonny kom hjem og fortalte om kallet. «Jonny hadde vært på hytta og søkt Gud. Han kom hjem og fortalte at Gud hadde vist ham at han skulle reise fra kyst til kyst og forkynne Guds ord. Når jeg hørte det sa jeg til ham; da må Gud gjøre et under, du klarer jo knapt å lese avisa».

«Det ble en liten diskusjon rundt dette i heimen», sier Jonny og fortsetter: «Du vet på Evangeliesenteret ser vi under hele tiden. Gud reiser folk opp fra ingenting, så da er vel ikke lesevansker noen problem? Du skjønner det har aldri vært noe problem å lese i Bibelen, spesielt ikke om jeg ber først. Jeg kan ikke lese flere kapitler om gangen, men jeg leser gjerne et kapittel flere ganger. Jeg kjenner at jeg trenger hjelp av DHÅ, men når salvelsen kommer – ja, da er det herlig å forkynne» sier Jonny.

De er begge takknemlige for at de har fått lære menigheten vår og kjenne. «Det er så herlig å se at de eldre fortsatt er sulten på Gud. Det gjør et veldig inntrykk når eldre erfarne kristne søker Gud i møtene. Det gjør også veldig godt å få så mange positive tilbakemeldinger» forteller Jonny. Ja, sier Torunn, «Jeg legger merke til den glede og det sterke fellesskapet dere har her i menigheten. Den trygge og uhøytidelige tonen. Det kjennes godt å være her».

Vi takker Gud for besøket og den oppmuntring vi har fått igjennom deres tjeneste.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon