19.04.2013 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Det ble et veldig spennende og bra besøk på Fauske Videregående skole. I nesten to hele klokketimer satt elevene fra Helse, barne- og ungdomslinja konsentrert og fulgte med. Tilbakemeldingene i etterkant var svært positive

bilde

ES-teamet fra Sandvik

Det var ES-teamet fra Sandvik som stod for undervisningen disse timene. På skolebenken satt ungdom som har valgt yrker der de kommer til å møte rusmisbrukere og mennesker som er på vei inn i slike problemer. Spesielt Nikolai traff ungdommen hjemme. Han er 22 år og har vært rusfri i 8 måneder. Han kunne fortelle hvordan han tidlig fikk problemer og hvordan han havnet ut i et tungt rusmisbruk.

bilde

Han viste hvordan han selv brukte å sitte på skolen og hvordan myndighetspersoner ikke greide å takle hans atferd. Klassene lyttet oppmerksomt og hadde utvilsomt stort faglig utbytte av det de hørte. Samtidig ble dette nært og utfordrende for den enkelte. Hasj og andre narkotiske stoffer er ikke noe ukjent fenomen for ungdom i dag. «Er hasj så farlig?» var et av spørsmålene. Denne dagen fikk de svar fra en gjeng som visste hva de snakket om.

bilde

Det var ikke vanskelig å fange klassenes oppmerksomhet. Tiden gikk veldig fort. Selv om dette ikke var stedet for evangelisering kom det tydelig frem at det rusproblemer ofte henger sammen med vonde minner, sår og indre problemer. For denne gjengen er det Jesus som har gitt dem livet tilbake. De har prøvd mye, men det var først når de tok i mot Jesus at de fikk noe å leve for på innsia.

Tilbakemeldingene fra lærerne var veldig positive. «Både vi lærere og ikke minst elevene var imponert over de åpne og usminkede beretningene de fikk høre. Det gjorde inntrykk på oss alle. Mange av de elevene jeg snakket med i etterkant opplevde at disse to timene var de mest interessante og lærerike timene de har hatt på skolen» sa en av lærene dagen etter.

Artikler Smittevern ved oppstart av gudstjenester Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon