03.12.2013  

Toppbilde

«Jeg levde på gata i Sao Paulo som narkoman, men så møtte jeg Jesus. Han gav meg en ny start og siden har jeg brukt all min tid for at andre den samme muligheten som jeg fikk». Søndag fortalte Sonja Borges sin gripende historie. På 17 år har hun hjulpet 10 000 mennesker med mat, husrom og klær i gjennom sitt arbeid som heter Metamorfose. Mange har også blitt totalt forvandlet.

bilde

Menigheten har de siste årene fått en stor gruppe brasilianere og blant dem er nesten hele Sonjas søskenflokk. Denne søndagen bidro de med sang og vitnesbyrd, og når søramerikanere får ansvar for maten blir det fest. De disket opp med middag til hele menigheten!

I sitt vitnesbyrd sa Sonja at hun hadde Jesus å gi sin tid til ham. Da jeg kom til Norge for å besøke familien, og mine venner fra Brasil, var jeg så sliten og oppbrukt. Jeg sa til meg selv at jeg vil også bo her. Men hjertet mitt tilhører alle de som bor på gata, ødelagt av misbruk og narkotika. En dag så jeg Jesus igjennom en kvinne som snakket til meg på gata. Det førte til at jeg fikk et nytt liv. Gud har kalt meg til å være en slik kvinne selv.

bilde

Jeg har sett og erfart hva Jesus kan gjøre i menneskers liv. Mennesker som andre spytter på er dyrebare i Jesu øyne. Et møkkete ytre kan skjule store menn og kvinner. Hun tar opp en bit av en grå kartong. «Når jeg skulle til Norge sendte min pastor med meg en anbefaling, men den var på portugisisk. Nesten ingen kan engelsk i Brasil. Før jeg skulle reise stod jeg på gata og fortalte at jeg skulle til Norge og min fortvilelse over at jeg ikke fikk oversatt anbefalingen slik at de i Norge kunne forstå. Da sier en eldre skitten uteligger; «Gi meg den, jeg skal oversette den for deg. Jeg er høyt utdannet og kan engelsk».

bilde

Han kan virkelig gi et menneske en ny start. I dag finnes det mange som ikke hadde noen skolegang, og noe håp, som har fått seg utdannelse og gode stillinger i samfunnet. De fikk en ny start da Jesus gjenopprettet dem og leget deres indre sår. Et bad kan gjøre kroppen din ren, men det er bare Jesus som kan gjøre ditt hjerte og det indre menneske rent.

Tilslutt talte om den Na’aman, en syrisk hærfører som var spedalsk. Ingen så ut til å kunne hjelpe ham. Men i sitt hus hadde en lite slavejente som kom fra Israel. Hun hadde lært Gud å kjenne. Hun vitnet frimodig for ham om at det var en som kunne hjelpe ham. Naamen trodde på henne og gikk for å få hjelp. Han ble helt ren! Jeg vil være en slik slavejente for Jesus, ubetydelig i denne verden, men likevel en disippel og et vitne for Jesus.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon