17.03.2014  

Toppbilde

Sangen; «Den Gud som er på høyden er den samme i nede dalen», det har vært min sang. Jeg sa til meg selv at det er godt at han er den samme for meg som lever i nede dalen. Men et lite kort skulle endre på dette. Jeg et lite kort der det stod: Han gir meg føtter som en hind og lar meg ferdes på høydene. Dette åpnet mine øyne, fortalte Kari Anne søndag kveld.

bilde

Det begynte allerede sist sommer. Da fikk jeg et lite kort med dette bibelverset på: Herren Gud er min styrke. Han gir meg føtter som en hind og lar meg ferdes på høydene Hab 3:19. Jeg leste hele verset, men det var den første setningen som jeg festet meg med, «Han gir meg styrke». Jeg tenkte at det er godt å vite for en kristen som ferdes for det meste nede i dalen. Men så fikk jeg det samme kortet til jul. Jeg ble sittende å se på kortet og tenkte med meg selv. «Hva er en hind? Hva vil det si å ha føtter som en hind?».

Han vil gi meg føtter som en hjort!

Jeg måtte søke på nettet og der stod det: En hind er en hjort. «Den har godt utviklet syn, hørsel og luktesans, og er derfor veldig rask til å oppdage mulige farer og svært sky. Den forsvinner ved den minste mistanke om fare, og den farten de forsvinner i kan komme opp i over 60 km/t. Oppoverbakke eller nedoverbakke, tettkratt eller åpent lende, hjorten har en unik evne til å ta seg hurtig frem samme hvor han måtte befinne seg».

Nå begynte jeg å forstå at Gud ikke ville at jeg bare skal være nede i dalen. Han ville gi meg føtter som en hjort, slik at jeg kan løpe på høydene. Han vil at jeg mine åndelige sanser skal være som hjortens. Dette fikk meg til å innse at de beste beitemarkene var oppe i fjellsidene.

I det siste så har Herren åpnet mine åndelige kanaler på en enda sterkere måte. Ja, møtene med Haakon har vært som å få «åndelig plumbo!». Jeg er i ferd med å innta høydedragene. Herren vil ikke bare gi meg styrke til å leve i dalen, nei, han vil gi meg føtter som en hind så jeg kan løpe på høydedragene. Dette viser bare hvor viktig det er å ta vare på Guds ord. Hadde jeg lest det første kortet bedre, så hadde jeg kunnet løpe på høydedragene allerede i høst, sa Kari Anne.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon