24.03.2014  

Toppbilde

Jeg besøkte Øst-Samar på Filippinene for to år siden, og når jeg forstod hvor store ødeleggelsene var etter orkanen Iolanda ville jeg hjelpe til. Jeg fant ut at dette var det mest fornuftige jeg kunne bruke februar måned på, sier Odd Wollbakk. Misjonens arbeid lå i ruiner, både barnehjemmet, skolen og kirken var ødelagt.

bilde

Stormen Iolanda traff med et voldsom kraft

Det var i november 2013 at stormen Iolanda feide inn over øygruppen med utrolig kraft. Man måler slike Tyfoner på en skala fra 1 – 5 i styrke, men med vind på over 400 m pr sekund sprengte denne tyfonen skalaen. Naturen og bebyggelsen så ut som det var bomba, alt var ødelagt. «Når jeg kom ned å så denne ødeleggelsen med mine egne øyne gjorde det et enda større inntrykk. Mennesker jeg ble kjent med for to år siden hadde mistet alt de eide. Selv tomta deres var borte. Jeg tenkte på det ordet som står i profeten Nahum; tomt, tømt, uttømt» forteller Odd.

(Denne filmen fant vi på Youtube og den er filmet under og etter stormen. Den er ikke laget av noen Odd kjenner. Bilder fra Øst-Sumar kommer etter ca 10 minutt).bilde

Denne unge kvinnen greide å redde ungen sin fra vannmassene i siste sekund. Hun kjempet i vannet med fare for sitt eget liv. Det var en god følelse å kunne hjelpe til med å gi denne lille familien et nytt hjem.

Vi reiste i regi av Nordic Mission, Levanger. Misjonen, med Håkon Fagervik i spissen, har vært engasjert på Filippinene i mange år. De har bygget 7 pionerkirker som igjen har plantet mange nye menigheter. I Hernani, der vi var, har de bygget et flott barnehjem, skole og universitet. Når vi kom bodde studentene i telt, så vi satte i gang og bygget studentboliger og vi fikk reparert mange av bygningene på området.

bilde

Vi skal ikke dø, vi skal se vekkelse og bygge kirk

Natt til den 9. november lå dette pastorparet under kjøkkenbordet da stormen raste som verst. De trodde først de skulle dø, men kona ropte ut til mannen; «Vi skal ikke dø, vi skal se vekkelse på dette stedet og vi skal bygge en kirke». De overlevde og nå kunne de stå og se at kirken ble reist.

bilde

10 bygningsarbeidere ble frelst på et møte

Ikke nok med det, en søndags formiddag ble 10 av bygningsarbeidere frelst under gudstjenesten. Det var fantastisk å kjenne den vekkelsesatmosfæren som var det stedet.

Å få lov å være med i et slikt arbeid var veldig sterkt for meg personlig. Det var fantastisk å få møte så mange fantastiske mennesker. Jeg har fått minner og venner for livet, sier Odd Wollbakk.

bilde

Ønsker du å støtte arbeidet?

Da kan du støtte via Nordic Harvest Mission ved å følge denne linken: STØTT TYFONRAMMEDE PÅ FILIPPINENE NÅ!

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon