22.09.2014  

Toppbilde

Søndag talte Steinar Slotten om hvilken glede og styrke det er å tilhøre en lokal menighet. «Har du lagt merke til hvordan gjessene flyr? De flyr sammen i V-formasjon og forskere har funnet ut at de kan fly opptil 70 % lengre sammen enn alene. Det er smart å være sammen med dem som skal samme vei» fortalte han.

Han leste fra Hebr 10.24-25: La oss ha omtanke for hverandre, så vi oppgløder hverandre til kjærlighet og gode gjerninger. Og la oss ikke holde oss borte når menigheten vår samles, som noen har for vane. La oss heller oppmuntre hverandre, og det så mye mer som dere ser at dagen nærmer seg.

bilde

Han illustrerte dette med å fortelle om hvordan gjessene samarbeider for å nå målet for reisen. «Jeg leste på nettet om hvordan hvert av gåsens vingeslag skaper oppdrift for den gåsen som følger like bak. Ved å fly i v-formasjon kan hele flokken fly minst 71 prosent lengre enn hvis hver gås fløy alene. Det er med andre ord tyngre å stå alene enn sammen med noen».

Menigheten er ikke vårt påfunn, men den er grunnlagt av Jesus selv. Han har kalt oss til å ha samfunn med seg selv og med alle de som tror på ham. Når vi leser om menigheten tales det ikke om individualister og einstøinger, men om fellesskap og enhet. Når en gås faller ut av formasjonen kjenner den straks den motstanden som følger ved å fly alene. Noen må jo ligge foran å dra, men straks den forreste gåsen blir trett bytter den om og inntar en plass bak i formasjonen. Straks tar en annen gås ledelsen. Proffsyklister utnytter dette og de vet at uansett hvor gode de er, så trenger de hjelp av sine hjelperyttere. De kan gjerne gå i brudd, men om de sykler alene for lenge går det galt.

Du har kanskje hørt det - gjess skriker høyt og mye. De kan ligne litt på pinsevenner. De skriker for å heie på de som ligger foran og drar. Gjessene som danner baktroppen «skriker» for å anspore de forreste til å holde tempoet oppe. Vi ønsker også å heie på hverandre, oppmuntre og oppgløde hverandre til kjærlighet og gode gjerninger.

En gås reiser ikke alene!

Blir en gås syk, såret eller av annen grunn kommer ut av formasjonen følger to andre gjess med den, for å hjelpe og beskytte den. En gås reiser ikke alene! Det bør ikke du som er en troende gjøre heller. Du skjønner, veien kan bli deg for lang. Vi trenger hverandre, fellesskapet. Derfor formaner og oppmuntrer hebreerbrevets forfatter oss til å ha omtanke for hverandre, så vi oppgløder hverandre til kjærlighet og gode gjerninger. Han sier videre: Og la oss ikke holde oss borte når menigheten vår samles, som noen har for vane. La oss heller oppmuntre hverandre, og det så mye mer som dere ser at dagen nærmer seg.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon