24.02.2010 | av Elin T. Slotten  

bilde

En opplevelse som forandret meg helt!

Det er så lett å bli fanget av alt en må gjøre som en kristen. Gå på møte, tilbe Gud og tjene ham - og så må jeg få tid til å be.

bilde

Vår egen samvittighet og andres forventninger til oss forstyrrer vårt indre når vi er i bønn. Jesus sier i Joh. 10.27: Mine får hører min røst, jeg kjenner dem, og de følger meg . Jeg innså at jeg var mer opptatt av at han skulle høre på meg enn jeg var av å lytte etter hans røst. En kveld nådde han igjennom til meg og hvisket disse ordene i mitt indre: "Elin, begynn med å takke meg, så skal jeg vise deg hvor mye jeg elsker deg". Etter denne opplevelsen begynte jeg å takke for at jeg hadde en seng å ligge i, mat å spise og at han etterjaget nettopp meg med sin kjærlighet. Dette ble begynnelsen på en åndelig forvandling i meg.

Jeg oppdaget at livet med Jesus ikke handler om alt jeg gjøre som en kristen, men det er rett og slett å ha relasjon med Jesus. Etter en stund så bare eksploderte det! Mitt bønneliv forandret seg totalt. Når jeg er i bønn strømmer det bare på. Jeg rekker ikke å bli ferdig med en tankerekke før en annen presser på. Slik kan jeg ha det i timevis. Jeg har også begynt å studere Guds ord på en annen måte. Når man lærer seg å høre Hans røst vil også Hans eget ord tale til oss på en sterkere måte.

bilde

Jesus i hverdagen

Det spennende å høre hans røst tale til deg i hverdagen. I helt hverdagslige ting har han vist meg sitt nærvær. En dag jeg skulle gå over grensa hørte jeg en stemme inne i meg som sa; "I dag blir du stoppet" - noe jeg også ble. Dette gjentok seg senere og jeg tenkte, "er det ikke noe jeg kan gjøre med dette da, må jeg bare akseptere at det er slik?". En dag skulle jeg ha et helt team med meg og så hørte jeg denne stemmen si til meg igjen; "Dere kommer til å stoppet alle sammen". Da kjente jeg bare en trang til å si; NEI! Når Jesus har vist hva som kommer til å skje kan jeg få gå i mot dette i Jesus navn. Og vi ba inntrengende om beskyttelse den dagen. Ingen ble stoppet, all ære til Jesus!

Jesus ønsker at vi skal høre Hans røst. Annanias var en mann som hadde lært nettopp det. Han ble bedt om å gå til Paulus. Han fikk til og med gateadressa hans. Han fryktet for sitt eget liv i den situasjonen, men han gikk. Den dagen fikk han se Guds store gjerninger. Herren hadde ikke bare sagt noe til ham, men også latt Paulus få høre hva som skulle skje. (Apg. 9) Abraham fikk også vite ting som ikke hadde skjedd enda fordi han var Guds venn! Derfor kunne han be helt konkret om utfrielse for Lot. (1Mos. 18) Nå skjønner jeg at disse ikke så noen tydelig skrift på veggen. De hadde lært seg å høre Hans røst.

Derfor er det viktig at vi ikke bare fokuserer på alt vi må gjøre for Jesus og hva vi må gjøre for å leve rett som kristen. Vi må først og fremst lære oss å høre hans røst. Det hele er veldig enkelt, det gjelder å ta tid til å bare være sammen Ham. Takk Jesus, takk for de hverdagslige ting. Ta Jesus meg deg inn i hverdagen din. Da vil du få erfare at du aldri går tomhendt bort.