05.12.2010  

bilde

"Gid du var kold eller varm"

Det var på et vekkelsesmøte at denne setningen "traff" meg. Jeg var jo ingen motstander, men jeg var jo ikke riktig med heller. Jeg skjønte at jeg måtte ta et standpunkt. Den kvelden bestemte jeg meg for å ta i mot Jesus som min frelser. Jeg husker at jeg ble fylt med en innvendig fred, en fred som jeg kan kjenne den dag i dag, sier Torill.

Torill forteller at hun var den første som bøyde seg i sin familie: Både mamma og pappa tok i mot Jesus etter meg. Derfor var det ikke mye snakk om Jesus i min oppvekst, sier hun. Jeg hadde ei tante sørpå som jeg vet ba mye for oss. Hun gav meg en barnebibel når jeg var i 10-årsalderen. Jeg husker at jeg leste mye i den, ja, jeg leste den igjennom flere ganger. Selv om jeg gikk på søndagsskolen var det nok denne barnebibelen som gjorde at jeg ble kjent med bibelhistoriene, forteller hun.

De to sangevangelistene som talte og sang om Jesus, het Arne og Egil. En kveld leste den ene av dem denne teksten: Jeg vet om dine gjerninger, at du verken er kald eller varm. Det hadde vært godt om du var kald eller varm. (Åp 3:15) Jeg følte meg ikke som noen motstander, men jeg var jo ikke riktig med heller. Jeg skjønte at jeg var lunken, og det holdt jo ikke. Det førte til at jeg søkte forbønn og tok i mot Jesus. Det er et valg jeg aldri har angret på. Den gangen var jeg bare 14 år, men den frelse jeg fikk motta den kvelden har holdt til i dag, sier Torill.