07.06.2011 | av Steinar Slotten  

bilde
Bilde: Bodhild Bugge Aase

Åndsdåpen ble en sterk opplevelse for meg!

Da Jesus døpte meg i Den Hellige Ånd endret livet mitt retning. Jeg var så salig. Jeg sa til meg selv, går det an å bli så salig? Jeg trodde ikke at det gikk an å kjenne seg så salig som gjorde der og da, sier Bodhild.

Bodhild Bugge Aase er aktivt med i menigheten, og er en kvinne med mange jern i ilden. Men først og fremst er hun en brennende kristen. Denne sterke gløden i kristenlivet tilskriver hun sin sterke åndsdåpsopplevelse. Jesus sa jo selv til sine disipler at de skulle få kraft i det den Hellige Ånd skulle komme over dem. Det var om Jesus døperen Johannes sa følgende; Men han som sendte meg for å døpe med vann, han sa til meg: Ham du ser Ånden komme ned og bli over, han er den som døper med Den Hellige Ånd (Joh 1:33), forteller Bodhild ivrig.

At Jesus er den som døper i Den Hellige Ånd, ja, det hadde jeg aldri hørt om, sier hun videre. Jeg ble oppmerksom på dette utover på 80-tallet. Jeg la merke til at det var noen kristne som hadde "noe mer" enn det jeg hadde. Spesielt kan jeg huske at det tentes en lengsel i meg etter at jeg var på Hedmarktoppen (Pinsevennenes stevneplass utenfor Hamar). Her opplevde jeg en helt spesiell åndsatmosfære, og jeg la merke til at de som var her hadde en slik glede på innsiden.

Jeg begynte å lengte etter å få oppleve det som disse menneskene hadde fått tak i. Når jeg kom hjem gav en venninne meg en bok som het noe slikt som; " Min dåp i Den hellige Ånd til kraft". Her var det mange bibelhenvisninger, men ikke minst vitnesbyrd fra ulike mennesker som hadde opplevd åndsdåp. De vitnet om hvordan Bibelen ble en levende bok etter at de ble åndsdøpt. Det var akkurat som Ånden "åpnet opp" skriften for dem. De fortalte også om at de ble fylt med en slik glede, sier Bodhild. Og så leste jeg om at de fikk et bønnespråk, som de kalte for og "tale i tunger". Dette var helt nytt for meg, men jeg kjente at det skapte en lengsel i meg etter å få tak i det samme. Jeg begynte å be om å bli Åndsdøpt, forteller Bodhild.

-Hva skjedde videre, oppsøkte du noen for å bli bedt for?
Nei, jeg ble åndsdøpt midt på natta i min egen seng, sier hun og ler. Jeg våknet ved at jeg kjente at det var noe som trykket på helt nede fra magen. Det bare vellet over meg i bølger. Jeg ble så salig, ja ærlig talt; jeg trodde ikke at det gikk an å kjenne seg så salig som gjorde der og da, sier Bodhild videre. Det var sant som jeg hadde lest, skriften ble levende! Jeg leste og leste og jeg ble ført inn et rikere liv med Jesus, noe som jeg ikke hadde drømt om gikk an. Jeg leste og leste i bibelen og ulike bøker. Den hellige Ånd gjorde alt så levende for meg. Når det gjelder tungene skulle det gå enda en uke før det løsnet for meg. Først noen ord, og senere fikk jeg et eget bønnespråk. Det å kunne be i tunger har vært til stor oppbyggelse for meg. Ja, kunne han gjøre dette med meg, så kan han gjøre det med alle. Jeg er glad for at jeg søkte etter å få motta en dåp i Den Hellige Ånd, sier Bodhild til slutt.