17.10.2011 | av Steinar Slotten  

bilde
Frode Hansen er pastor i Bykirka, i Bodø

Jeg brenner for den lokale menighet

Søndag talte pastor Frode Hansen om de “tre søsken”. Det var en tale om mangfold, raushet og troen på hva du har i ditt eget hus. Budskapet ble tatt godt i mot av en lydhør forsamling. “Jeg brenner for den lokale menigheten”, sier Frode etter møtet.

Frode er sprek førtiåring som trives sammen med unge mennesker. Etter møte spurte jeg Frode hva han brenner for i tjenesten?

“Det er viktig at vi bygger menighet for den kommende generasjon” sier han videre. Han var med å starte Ny Generasjon, sammen med Stefan Christiansen, en arv han bærer med seg fortsatt. “For meg har det vært viktig å få være med å plante nye fellesskap, og fostre nye ledere til å bære arbeidet videre. Det var denne brannen som førte oss til Bodø, i 2004, hvor vi fikk lov til å starte Jesus Church. Dette var en ungdommelig menighet som rettet seg ut mot til den yngre generasjonen i byen. Etter tre år fant vi sammen med Kongskirka, som også brant for det samme som oss. I dag står vi sammen for byen i Bykirka”.

bilde

Glad i mennesker

Det er lett å se at Frode er glad i mennesker. Under møtet talte Frode om søsknene Maria, Marta og Lasarus. De bodde sammen, og måtte trives sammen selv om de var veldig forskjellige. Med det som utgangspunkt viste han ulike sider, som vi også kan finne igjen i menigheten. Maria var den “åndelige” som trivdes på bønnemøter og så menigheten gjennom sine egne åndelige briller. Marta derimot var ikke mindre glad i Jesus, men hun var mer praktisk anlagt og opptatt av at alt måtte være i orden rundt henne. Slik kan det være med oss i menigheten også, påpekte Frode, men vi har det samme hjerte for Jesus. Uten tvil har Frode selv dette hjertelaget, og vi takker for en herlig kveld sammen.