24.10.2014  

bilde

Eirik – bønnesvaret fra Hallingdal

En søndag i september kom det en kar og sa; «treng dykken hjelp til lyd så si i frå». Det han ikke visste var at vi hadde bedt konkret om å få en lydmann! Eirik Laa (17) ble bønnesvaret som Gud sendte nordover fra Ål i Hallingdal. Det gikk ikke lenge før det kom lyd ut i fra anlegget vi ikke visste var der. Vi tok en prat med Eirik for å bli litt bedre kjent med ham.

bilde

Han forteller at han er vokst opp i en kristen hjem der mamma var aktiv med i søndagsskolen. «Min oppvekst har derfor hatt på bedehuset» forteller han, «men det var først da jeg lærte å spille gitar at ting virkelig ble gøy. Jeg var med i barnekor og lovsangsband i kirka, og senere i en kristen kor som het Syzegus. Det siste året før jeg dro til Fauske var jeg mer med i pinsemenigheten i Ål som heter Håp». Han forteller videre at interessen for musikk gjorde at han etter hvert også lærte seg mer tekniske ting, så de senere årene har det også blitt mye lydmiks.

Har du alltid vært en kristen? «Ja, egentlig har jeg det. Men jeg husker at jeg rundt ti-årsalderen slet veldig med å føle meg tilgitt. Jeg kunne ligge på kveldene å be om tilgivelse for alt mulig, uten at jeg kjente det hjalp noe særlig. En dag var det en som talte om at Jesus døde for min synd og at den ble tilgitt en gang for alle på korset. Alt var gjort ferdig for meg. Da var det som en tung byrde falt av meg» forteller Eirik.

Hva var det som fikk deg til å dra nordover?

Søskenbarnet til mamma gikk på skole her på Fauske for mange år siden. Han snakket så varmt om plassen. Jeg ble også kjent med Audun og Anni, og han er fra Fauske. Når jeg skulle søke på Anleggsteknikk og Maskinfører var det naturlig for meg å søke hit. Jeg kom inn på skolen og jeg trives kjempegodt.

bilde

- Hvordan var det å komme hit til Betania?
Jeg ble så grepet av å se de unge som var med i husbandet. Det var utrolig bra, å se de unge stå der med så mye «guts» var veldig stort for meg. De er rett og slett et forbilde for oss alle. Det andre som gjorde inntrykk var at det var så mange folk på møte. Det er jeg ikke vant med fra Ål. Husbandet bidrar til at det ikke blir så mye «bedehus», de utgjør en viktig forskjell.

bilde

- Hva tenkte du da jeg sa til deg at du var et bønnesvar?
«Nei, det visste jeg» sier Eirik med et smil, «Det kjentes helt naturlig. Det er så godt å få være med å tjene». Vi på vår side har blitt minnet om en viktig sannhet, den som ber han får!