Skip to main content

09.04.2015  

bilde
Hilsen fra misjonær Ingebjørg Byberg

Hilsen fra Sør-Afrika

Takk for sist, og for tiden vi fikk ha sammen med dere mens vi var i Norge. Vi hadde noen veldig fine uker i Norge, og ei koselig juletid med slekt og venner. Turen nedover gikk også veldig fint. Det var kjekt å komme tilbake til vårt arbeid igjen. Vi har ei interessant tid i menigheten nå. Flere av vennene er veldig ivrige og de går stadig ut til nye plasser med evangeliet.

bilde

Ei mor i menigheten fortalte her om dagen at det er over 20 nyfrelste på en plass hvor hun har holdt møter. De ba oss om å komme med bibler og om å undervise dem. Det har vært mye problemer på skolen, med demonbesettelse på disse stedene i det siste og de tør ikke gå ut. Mange har fått fysiske problemer. Noen av dem kom på møte for noen dager siden mens vi var der, og søkte forbønn.  En bror i menigheten har fått veldig nød for en plass som vi har arbeidet mye på for mange år siden. Nå har han kjøpt ei tomt og vil at vi skal sette opp et enkelt lokale slik at vi igjen kan ha møter her. Vi ber nå om Guds ledelse og hjelp i denne saken.

Mens noen er veldig ivrige har to andre familier i menigheten endt opp i en vond konflikt med hverandre. Vi ber om Guds nåde og hjelp slik at det skal bli et godt forhold mellom dem igjen. Det merkes godt at vi har en fiende som prøver og ødelegge, og som også vil så ugress i åkeren. Men Gud er mektig, og vi tror på seier i Jesu dyrebare navn. På Ndundwini, en plass jeg har vært og undervist i flere år nå, har vi også måttet ta en pause på grunn av uroligheter og vold. Det var kanskje ikke så farlig for oss som ikke bor på plassen.

De som bor her har opplevd at noen har satt fyr på biler og fått hus ødelagt. Noen er også blitt drept i dette området. For ikke å utsette oss eller andre for fare er møtene avlyst inntil denne uroen har lagt seg.

Dette blir bare noen glimt av hvordan vi har det her nede. Sommeren er nå på hell og selv om det fortsatt er forferdelig varmt har det blitt en del influensa i det siste. Selv gikk jeg og hangla i nesten 2 uker for det gav seg, men er frisk igjen nå. Det har vært altfor lite regn denne sommeren, noe som har ført til vannkrise. Nå venter vi på regn og vi har fått skiftet alle takrennene som ble ødelagt i en haglstorm rett for vi drog til Norge. Vi har også fått satt opp en vanntank, slik at vi kan samle regnvann til bruk i neste tørkeperiode om en måned eller to. I kveld har det regna noe voldsomt, så den er vel snart full, så det er en skikkelig velsignelse.

Ellers har vi det bra, det går bra med Noomi på skolen og ellers, Gud er trofast gjennom alt. Vil så til slutt takke dere så mye for all støtte og forbønn, det er godt og kjenne at det er noen som er med og holder våre hender oppe i striden, Vi ber om at Gud skal velsigne dere underbart tilbake.

Hjertelig hilsen fra oss to, Noomi og Ingebjørg