Skip to main content

18.10.2015  

bilde
Hilsen fra Sør-Afrika

Giftet seg da de ble frelst

Misjonær Ingebjørg Byberg forteller at menigheten arrangerte et stort bryllup etter at dette samboerparet ble frelst og ville å gifte seg. «Det er godt og se at Gud arbeider og at de ønsker å leve rett for Gud. Vi ser at flere av de unge tar hellige avgjørelser innfor Gud og våger å stå som Daniel», skriver hun.

Ingebjørg er misjonær i Sør-Afrika og vi er med og støtter hennes arbeid her. Her, helt syd i Afrika, er det det nå full sommer og det betyr dager med rundt 40 varmegrader. «I år har tørken vært ekstra ille, de skriver om den verste tørken i landet på over 110 år. Nå er vi glad så lange det er vann i springen» sier Ingebjørg.

Både sorger i gleder

Hun skriver at det er både sorger og gleder i arbeidet. Vi har nettopp hatt flere begravelser, der unge mennesker har blitt drept i trafikkulykker. Jeg kjørte helt opp til Johannesburg for å hente den ene gutten som døde, forteller hun. Mora er ei veldig fattig enke i menigheten, sønnen var på veg til en ny jobb han hadde fått, og ble drept momentant. Det hele var forferdelig trist, Han har vært med i menigheten, men det gikk ikke så bra med ham de siste årene. Ei nyfrelst dame døde også for en stund siden, men det var godt å vite at hun hadde fått ordnet sin sak med Gud for hun døde. Det samler seg masse folk i begravelsene, så det er jo gode anledninger til å nå de vi aldri får under hørehold ellers.

bilde

Våg å stå som Daniel!

I menighetene går arbeidet på det jevne og det er mange ting å glede seg over. Vi har blant annet to barn fra et ufrelst hjem som går i søndagsskolen og på møtene. De er stille og rolige av seg og sier ikke stort. En dag fikk jeg en telefon om at den ene gutten satt i skogen alene, han turte ikke gå hjem, han var redd for å få rundjuling av familien. Det viste seg at han hadde nektet å være med på åndefest for de avdøde, hvor han måtte spise av de ofrene som blir offeret. Det var andre gang dette hadde skjedd og at han hadde tilbrakt natta ute. Andre i menigheten har også hjulpet til. Søndagsskolelæreren hans gikk og pratet med familien og forklarte ut fra Bibelen hvorfor gutten ikke ville være med på disse ofringene. De aksepterte dette og sa de skulle frita han fra og delta i slike ting i framtiden.

Sist uke hadde vi en teltkampanje og vi hadde fine møter. Noen søkte Gud og vitnet om Guds inngrep i livet deres. Mandag starter skolene opp igjen, så denne helga skal vi ha en bønne- og fastehelg i menigheten for alle de unge som drar for å studere andre steder.

Så håper vi det står bra til med dere alle der hjemme i Norge. Det er godt at Gud er trofast, og at han gir styrke som dagen er. Hjertelig takk for at dere står med oss i bønn og offer, Takk for at dere støtter oss og holder våre hender oppe i striden. Må Gud velsigne dere den enkelte igjen for det dere gjør for oss og Guds rike her nede.

Hjertelig hilsen fra oss, Noomi og Ingebjørg.