Skip to main content

19.12.2015  

bilde

Julehilsen fra Sør-Afrika 2015

Det er jo bare få dager igjen til jul, og vi vil bare sende dere en liten hilsen fra Sør-Afrika. I Norge er det jo hvit jul som er tingen, men her nede er vi veldig glade for å få grønn jul i år også. Det har sett mørkt ut lenge med brune marker overalt, men nå takker vi Gud for regnet som har begynt å komme. Det spirer over alt, og vårblomstene står i full blomst midtsommers. Til tider er det også forferdelig varmt, helt uutholdelig, med oppi 40 -45 grader.

Nå er det sommerferie her nede og det er deilig med noe roligere dager. I menigheten på Matimatolo har vi hatt sommeravslutning for Søndagskolen og Bibelklassen. Det var stor fest med flott program av barna og tenåringene, mye sang, premier, kaker, boller, brus og godteri til slutt. Tidligere har vi pleid og ha en søndagskoletur også, men i år hadde vi en aktivitets dag i hagen ved kirka i stedet. Vi grillet og hoppeslottet ble en stor suksess, både blant barna, tenåringene. Noen av mødrene kom og de kosa seg i lag med de unge. Flere av de yngre guttene i menigheten var med og grillet for barna. Det ble en veldig hyggelig og vellykka dag.

Flere har blitt frelst i det siste, blant annet ei ung mor med 4 barn. Hun og mannen har blitt samboere, men de vil nå få gifta seg på skikkelig vis. Dette en litt mer innvikla ting her enn i Norge, ettersom det også er snakke en å betale en pris for bruden. Familien er på henne hele tiden og vil tvinge henne med på forfedre tilbedelse, selv om hun har tatt imot Jesus. Hun tok derfor barna med seg og leide et rom her nede i byen. Hun jobber på en kylling farm i nærheten av oss. Be for denne familien. Gud har gjort et stort verk i dem, be om at de skal bli bevart og at også mannen skal få oppleve frelsen. At skinnet fra Golgata må få lyse fram i det dypeste mørke og dag bryte frem av årtuseners natt.

bilde

Denne søndagen skal jeg og en del av menigheten på besøk til en menighet nede i lavlandet. De har renovert det gamle huset som de har brukt til kirke, og nå skal de ha en innvielse og takkefest. Jeg skal tale, jeg har også tidligere hatt ukentlige bibeltimer i den menigheten i flere år, så jeg gleder meg veldig til å møte de alle igjen.

Ellers har vi det bra nede, Noomi koser seg veldig nå i ferien, det har blitt et stritt år på mange vis, men Gud er, og har vert trofast. Vi vil også ønske dere alle der hjemme ei fredfull julehøytid, og et velsignet nytt år. Takk for all forbønn og støtte i året som nå er gått, takk for at dere står med oss, og holder våre hender oppe i striden. Gud skal lønne dere rikelig tilbake for alt dere har gjort for oss, og Hans verk her nede.

Må Gud velsigne dere alle på underbart vis. Det er godt at Han som kom i krybben i Betlehem, også snart skal komme i skyene for og hente alle de som er blitt frelst. Dere elskede, nå er vi Guds barn, det er ennå ikke åpenbart hva vi skal bli; vi vet at når Han åpenbares, da skal vi bli Ham lik, for vi skal se Ham som Han er. Og hver den som har dette håp til Ham, han renser seg selv, likesom han er ren.

Hilser dere alle i Jesu navn, og med ordet fra Jes 9:6: For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømmet er på hans skulder, og han skal få navnet Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste . I Ham har vi alt det vi trenger, samme hvordan vårt liv og situasjon er.

Hjertelig hilsen fra deres søster i Herren, Ingebjørg og Noomi