Skip to main content

06.04.2016  

bilde
Arkivfoto: tatt av Rakel

Hilsen fra Ingebjørg Byberg

(April 2016) Fikk lyst til å sende dere en liten hilsen her fra Greytown i Sør-Afrika. Vi har det bra og det nærmer seg slutten på en lang og deilig kombinert høst- og påskeferie for oss her nede. Vi begynner å se mange tegn på at høsten er i anmarsj, selv om vi fortsatt har sommertemperatur.

I påsken drog vi over 30 her fra Matimatolo ned til Muden og deltok på stevnet menigheten hadde der. Vi hadde noen herlige og velsigna dager der nede, og ungdommene våre sang i hvert møte. De var salvet av Gud og til stor velsignelse for oss alle. Jeg talte på tre av møtene til en lydhør og åpen forsamling. Temperaturen nådde de store høyder, både åndelig og timelig. Gradestokken viste til tider 40 grader og det er forferdelig varmt.

bilde

I går kveld hadde vi ungdomsmøte, og noen ufrelste og frafalne var tilstede. Blant dem en gutt jeg ikke har sett på mange år. Han stod opp under vitnemøtet og sa at han hadde bestemt seg for å komme tilbake til menigheten og ta imot Jesus på nytt. Han fortalte også at han ikke ville vært i live i dag om det ikke var for meg. Moren hans gikk på søndagsskolen hos oss og hun var bare i begynnelsen av tenårene da han ble født. Moren vokste opp under forferdelige tragiske omgivelser, med ei mor som var veldig sterkt mentalt forstyrra og handikappet.

Jeg husker enda dagen, for 17 år siden, da denne gutten ble født. Jeg drog ned på sykehuset, og så at det eneste hun hadde å tulle rundt ham var et skittent gammelt håndkle. Da dro jeg rett på byen og kjøpte inn babyklær og kledde på ungen. deretter kjørte vi de opp til hytta der de bodde. Jeg husker at jeg gråt i bilen den kvelden på vei hjem derfra. Jeg tenkte på hva framtiden ville bringe til den lille gutten. Mora pleide å ta han med på møtene og søndagsskolen da han var liten. Men hun var bare i 20 årene da hun døde av den sykdommen som dreper tusenvis av unge her nede hver eneste måned. Etter det ble gutten borte for oss, inntil i går. Det var utrolig og se at det hadde blitt en så fin ung gutt av ham, og etter at jeg hadde talt og innbydelsen hadde blitt gitt, kom han fram med en gang for å bli frelst. Vær med å be for denne gutten.

Vi har hatt mange sterke møter i det siste. Vi kjenner stadig sannheten i Paulus ord; at vi har ikke kamp mot kjød og blod, men mot makter, myndigheter, verdens herrer i dette mørket, og ondskapens åndehær i himmel rommet. For en tid siden var det ei ung jente som falt under forbønn. Hun var angrepet av onde ånder, og åndene eller demonene begynte også å snakke til oss. De sa at de var sendt til oss for å ødelegge det som skjer i menigheten.

Det er i alle fall godt å merke at Gud arbeider, selv om motstanden iblant blir hard. Jesus sa vi skulle arbeide så lenge det er dag, natten kommer da ingen kan arbeide. Så vil jeg enda en gang få takke alle dere som står med oss i arbeidet, i bønn og i offer. På grunn av dere har evangeliet blitt, og blir forkynt til stadig nye, og vi ber om Gud skal gi vekst til det som blir sådd ut. Det er ikke alltid vi ser resultatene med en gang, men i tidens løp skal vi finne det igjen. På grunn av dere har også vi det bra her nede, uten å mangle det vi trenger, og kan også være med å dele med andre som lider nød. Må Gud velsigne dere rikelig tilbake for alt det dere gjør og har gjort for oss og Guds rike her nede. Hjertelig hilsen til dere alle fra Noomi og Ingebjørg.