Skip to main content

27.07.2017 | av Ingebjorg Byberg  

bilde

Sommerhilsen fra Ingebjørg Byberg

Tiden går og det er på tide og sende en liten hilsen herfra igjen. Vi får stadig vekk be med sjeler, både til frelse, fornyelse og en ny start. Når ting går i stykker er ordene i Jeremia kapittel 18 til stor trøst. Da karet i pottemakerens hånd gikk i stykker formet han leiren om igjen til et annet kar, slik som han ville ha det. Det er nåde over nåde.

Frelse og fornyelse

Ordet om korset er ordet om Guds nåde og frelsesvei gjennom Jesus Kristus. Det er det vi forkynner. Flere voksne damer har blitt frelst den siste tiden, pluss en tenåringsgutt. Det er fint å høre når nyfrelste ivrer etter å takke Jesus for det nye livet de har funnet i Ham. Ei ung nygift dame ringte også her en morgen og sa at nå måtte hun bli døpt. Regner med at det er flere andre som også vil gå denne lydighetens vei med Jesus.

Fikk også et trist dødsbudskap her om dagen. Et av barnebarna til den bestemora vi bygde hus for døde. Hun fikk Aids for 5-6 år siden og hun var svært syk. En periode kunne hun verken gå eller prate. Hun var døden nær den gangen. Jeg var og besøkte hun på sykehuset 2-3 ganger i uka da hun lå på sykehuset her i Greytown. Jeg ba for henne, men det meste av tiden kunne hun ikke en gang kjenne meg igjen. Så kviknet hun til og kom hjem. Til alles store sjokk var det første hun gjorde å drikke seg full. Vi hadde møte i hjemmet til hennes familie den kvelden, og det var stor fortvilelse i familien. Vi pleide å se henne på gatene om kveldene i lag med ulike mannfolk og vi skjønte jo at ho fortsatte sitt gamle liv, til tross for den nåde Gud viste henne når han reise henne opp fra sykesenga. Ho minna meg ofte om det som står i åpenbaringensboken. De nektet å omvende seg fra sine syndige gjerninger, selv om de går gjennom lidelse for sine synders skyld. De senere årene har hun bodd i en annen by, så jeg har ikke sett henne på flere år. Men nå er nå hennes reise endt. Vi skal opp til hjemmet og ha et lite møte i kveld for å trøste familien, men det er vanskelig å bringe trøst når er menneske har vandret her i fra med en ufrelst sjel, uten Gud og uten håp.

Eksamen og øvelseskjøring

Her i Sør-Afrika er det vinter nå. Noomi er snart ferdig med sitt semester og juni-eksamen. Men det blir ikke noen vinterferie på henne i år, for siste årselevene må gå på skolen hele ferien. Hun holder også på å øvelseskjøre, og det liker hun veldig godt.

Til slutt vil vi ønske dere alle en fin sommer i Norge, og takker dere så hjertelig for all støtte og forbønn, for oss og det arbeidet vi står i her. Takk for at dere holder våre hender oppe i store i striden. MÅ GUD VELSIGNE DERE RIKELIG TILBAKE. La oss arbeide så lenge det er dag, snart kommer natten da ingen kan arbeide. JESUS KOMMER SNART.

Hjertelig hilsen fra oss, Noomi og Ingebjørg.

Ønsker du å støtte arbeidet?

Gi en gave til misjonskonto: 4509.28.41476
Merk gaven med «Byberg»