Skip to main content

24.10.2017  

bilde

Hilsen fra Ingebjørg Byberg i Sør-Afrika

Tiden går, og vi fikk lyst til å sende dere en ny hilsen fra oss og livet her nede. Selv om vinteren ikke har vært den kaldeste, var det kaldt nok for de som ikke har så masse varmt tøy. Så jeg kjøpte inn masse varmt stoff, og sydde til ca. 40 av ungene i menigheten, gensere, skjorte og luer. Det ble mange timer med sying, brukte en del nattetimer.

Nå er våren kommet, og gleden er stor etter at vi har hatt flere dager der vi har sovnet og våknet til lyden av regnet som trommer på taket. Det er en herlig følelse som dere kanskje ikke forstår, siden dere har så masse av det der heime. Det begynner å spire og gro, og folket begynner og gjøre i stand åkrene sine. Åndelig sett ber vi også om vårregn, vekkelse og fornyelse over Guds menighet og folket i sin helhet.

bilde

Jeg er både ydmyk, stolt og glad over å få være en åndelig mor for de unge, som nå er i studie eller som jobber andre steder. Thabani er snart ferdig med legestudiet på Cuba. Han var hjemme nå en måneds tid. Han var ivrig med og deltok på alle møtene. Han har sangens og musikkens gave, og han løftet møtene gjennom sin lovprisning til Gud. Melusi jobber i Durban, en ung bror, han brenner for evangeliet og sjelers frelse. Det var herlig å høre han tale. Dåp hadde vi også, midt på kaldeste vinteren. Det er alltid underbart og se venner gå lydighetens vei med Jesus. Bilde: Et nyfrelst, nygift par, og hun var en av de som lot seg døpe.

bilde

Men det er også mye nød og kriminalitet. Ei av de nyfrelste i menigheten fikk hjernehinnebetennelse og har enorme smerter. Hun er oppgitt av legene, men vi har vært hos henne flere ganger og bedt for henne. Hun er blitt bedre, men vi ber om en full utfrielse fra denne forferdelige sykdommen. Ei mor i menigheten brakk foten i juli, og det gror veldig sent. Ulykken skjedde etter et møte vi hadde hatt hjemme hos henne. Jeg hadde dratt hjem, men Noomi var igjen hos henne og datteren. Da begynte noen å skyte rett i nærheten av huset. De måtte rømme over til naboen for å komme unna, og da moren ned i et hull og brakk beinet. Noomi fortalte at de hørte stemmene til de som skjøt, og at kruttrøyken stod rundt dem. Noomi var helt oppspilt den kvelden, og sjokket satt i henne en god stund etterpå.

Det er ofte skyting i dette området, og sist uke var det 2 bestemødre og 6 unge jenter ble drept. Den yngste var bare 2 år og husene nedbrent. En liten baby svever fortsatt mellom liv og død på sykehuset. Det er selvfølgelig forferdelig trist, og folk er veldig redde i dette området. For kort stund siden var det også noen forferdelige drap i nabobyen. Her ble ikke bare ofrene drept, men de ble spist også. Det var en heksedoktor og opptil 300 andre som hadde tatt del i dette. Det er mye igjen av det mørke Afrika, og behovet er stort for sann vekkelse og sann omvendelse.

Det hender nok vi sår med tårer, men vi har løfte på at en dag skal vi hoste med fryderop. Takk og lov for det. Så vil vi igjen takke dere alle for all støtte og forbønn, takk for at dere står med oss i striden og holder våre hender støe. Vi tror at tiden er kort heretter, det haster med å bringe budskapet ut. Natten kommer da ingen kan arbeide. I Efaye, i menigheten til Pastor Nzusa, er det masse folk som samles. Dette er et sted jeg har vært en del der opp gjennom årene. Jeg taler nå fast der på lørdagsmøtene og det er åpent for Guds Ord.

bildeOgså i Ndundwini er gleden stor når vi kommer. De er ikke så mange, men de elsker Jesus. De er så takknemlige når vi kommer og har barnemøte og bibeltime for de voksne. Her ser dere huset vi fikk bygget for dem.

Hilser dere med denne strofe fra Maran Ata som synger i mitt indre; «Takk for det blod som renser, takk for det sterke ord! Ordet om fullbrakt frelse, fred for en dødstrett jord. Hill deg, Jesus! Himlen jubler, gravens makt er brutt! Dødens mørke i mitt hjerte Svant for deg til slutt».

Må Gud velsigne dere all, hjertelig hilsen fra Noomi og Ingebjørg.