Skip to main content

22.03.2018 | av Ingebjorg Byberg  

bilde
Misjonær Ingebjørg Byberg og Noomi

En påskehilsen fra Sør-Afrika

Her kommer en liten påskehilsen. Som dere kanskje har hørt kommer vi til Norge i mai, og vi gleder oss til å få besøke dere dere igjen da. Billettene er kjøpt og visumsøknaden til Noomi er sendt, så vær med å be om at det går bra denne gangen også.

Noomi avsluttet videregående skole i november. Ettersom hun var litt skoletrøtt, og usikker på hva hun vil studere videre, foreslo jeg at hun tok et «gapyear», et friår. Dette gir oss mulighet til å komme til Norge på våren isteden for i desember som vi ellers har måttet gjøre, på grunn av skolegangen hennes. I februar fylte hun 18 år i februar og sist uke tok hun lappen. Hun er til stor hjelp, både her hjemme og i arbeidet. Hun gjør mye av det praktiske arbeidet, og tolker litt når behovet melder seg. Ellers har vi hatt det forferdelig varmt, men nå ser vi tegn på at høsten er i anmarsj, og varmen er blitt litt mer behagelig.

Vi hadde ei flott helg, med mye møter og lydhøre forsamlinger sist uke. Jeg talte også i en ny menighet på søndag. Møtet var i en rund hytte og det ble ganske stor trengsel. De hadde spart en del penger selv, og med litt hjelp av oss fikk de kjøpt tomt med et halvferdig bygg på. Nå håper de at snart kan flytte inn der. De har en ung fin forstander, en Gud grepen mann som jeg har kjent siden han var smågutt. Nå er han lærer og han har ei kjekk kone, sammen lever de for å tjene Gud. Jeg samarbeider mye med ham, og det har vært en velsignelse.

Hadde også ei flott stund på Ndundwini sist vi var der. En Luthersk prest kom for å høre på, og satt og tok notater hele tiden, ikke bare under bibeltimen, men også under søndagskole undervisningen. I ettermøte falt Guds Ånd, og folket søkte Gud under tårer og innvielse.

Men det er også mye nød og problemer blandet folket. Mannen til ei dame i menigheten på Matimatolo har vært syk lenge. Han har sukkersyke og måtte å amputere en fot nå i februar. Han har begynt å be til Gud og han tror seg frelst. Han sa til meg en dag at han burde jo vært deprimert, men jeg er ikke det, sa han, det går bra og Gud er trofast mot meg. Kona hans er ei herlig dame. De har gått gjennom massevis av problemer, men hun tror enkelt på Gud og ber alltid til Gud. Hun har et mektig vitnesbyrd om hva Gud har gjort for dem.

Så vil vi få ønske dere alle en velsignet påskehøytid. Takk for all støtte og forbønn, Gud velsigne dere alle.

Hjertelig hilsen fra Noomi og Ingebjørg