Skip to main content

17.10.2018  

bilde
Ingebjørg og Noomi (bilde tatt i sommer)

Misjonsbrev fra Sør-Afrika

Først av alt vil vi få takke for sist. Det var så godt å være sammen med dere når vi besøkte Norge i sommer. Vi minnes med glede møtene og gjestfriheten som vi møtte. Det er jo allerede en stund siden vi kom tilbake og overgangen ble stor. Denne gang fra den veldige sommervarmen i Norge til vinter her nede.

Det har vært ei tøff tid siden vi kom tilbake. Vi har opplevd mye sykdom og flere dødsfall i menigheten denne høsten. Det er alltid tungt å miste trofaste herlige venner som vi var veldige glad i. Venner som man føler er så umistelige i menigheten også. Når noen dør her samles vi i deres hjem nesten hver kveld frem til begravelsen for å trøste og styrke familien, og dele Guds Ord med de sørgende.

bilde

I tillegg til dødsfall opplevde en enke i menigheten å bli overfalt i sitt eget hjem. Hun ble beskutt og kulene fór rett over hodet hennes. Det var bare Guds nåde at hun overlevde. Jeg har en dyp beundring for hennes gudstro og hengivelse. Hun står støtt gjennom alt hun har gått igjennom. Hun er et bønnemenneske og hun opplever ofte at Gud taler til og gjennom henne. Liten i menneskers øyne, men dyrebar i Guds øyne.

Mange av de unge er borte på skole eller jobb og det er en kamp for at de alle skal bli bevart. Det er et stort bønneemne for oss at de må bli møtt av Gud og oppleve Gud til et dypere trosliv. En ung gutt i 10-11 års alderen forlot søndagskolen og menigheten i fjor. Han slo seg i lag med en eldre gutt i familien som hadde innviet seg som heksedoktor. Det kom som et sjokk på oss da det skjedde. Vi har bedt for ham og gleden var ubeskrivelig da vi så at han plutselig kom tilbake. Det skjedde nå rett etter at vi kom fra Norge. Han søkte Gud på nytt igjen og det er herlig å se den måten han følger med på under møtene. Søndag leste bibelteksten på møte og det var en fryd både å se og høre han lese fra Guds ord. Vi takker Gud for hva han holder på å gjøre i denne unge guttens liv, og vi ber om forbønn for alle de unge i menighetene våre.

bilde

Noomi og jeg har også vært slitt med sykdom etter vi kom tilbake. Noomi sliter med blodtrykket og mye hodepine. Jeg fikk problemer med en legg og hadde mye smerter, men heldigvis forsvant det fullstendig etter 2-3 uker, og det takker vi Gud for.

Vi har også skifta inn bilen etter vi kom tilbake, den gamle hadde gjort sitt. Etter lang og tro tjeneste begynte vi å få en del problemer. Måtte skifte hele girkassa, pluss en del andre ting også. Så da ble det til at vi heller bytta den inn. Nå har vi fått kjøpt en nyere bil av samme type. Den er bare 2 år gammel, så vi regner med at den ikke kommer til å gi oss noen problemer de første årene. Vi takker Gud som hjalp oss så vi fikk det til økonomisk. Det var bare nåde over nåde.

Noomi har kommet inn på lærerskolen i Durban. Hun har også fått plass på et kristent internat i nærheten av skolen, så nå både gleder og gruer hun seg til å begynne der i februar. Vi håper og ber om at alt skal gå bra, og at vi skal få dette til. Det har vært kjempekjekt å ha ho heime dette året, hun er til stor hjelp i menigheten, både med tolking og i praktiske ting.

Til slutt vil vi takke dere alle for at dere står med oss i bønn og støtte, dere holder våre hender oppe i striden. Vi har tro for at enda større seire skal vinnes for Herren i tiden som ligger foran. Må Gud velsigne dere rikelig tilbake.

Hjertelig hilsen fra Ingebjørg og Noomi.