Skip to main content

14.06.2010 | av Steinar Slotten  

Det kostet å si ja til kallet...

"Det var ikke lett å si ja til kallet, jeg måtte kjempe med dette å kunne si ja". Ingebjørg Byberg har vært i Sør-Afrika i hele sitt voksne liv. Som ungdom sa hun ja til kallet, et kall som førte henne nesten til Sørpolen. Søndag talte hun om å være bundet av Ånden...

Paulus hadde overgitt seg helt til Jesus og til tjenesten, derfor kunne han si; "Bundet av Ånden går jeg opp til Jerusalem" (Apg 20.22). I Lukas 10 finner vi lignelsen om "Den barmhjertige sameritan". Her står det om en mann som dro fra Jerusalem ned til Jeriko. Spørsmålet Ingebjørg Byberg stilte oss alle var; "hvilken retning går du i? - det koster å gå mot "Jerusalem", åndelig talt. Det kostet Jesus livet". For oss er det kanskje snakk om å miste kontrollen over vårt eget liv. Vi kan ikke lenger gjøre som vi selv vil. Bundet av Ånden. Men det koster å gå bort i fra Jerusalem også, sa Byberg. Den gang Israels barn skulle innta Jeriko (Josvas bok) sa Gud at byen var forbannet. Akan trosset denne advarselen og det kostet ham alt!bilde

Misjonær Ingebjørg Byberg hadde også med seg sin datter Nomi. Hun var bare tretten dager gammel da hun kom til henne, overgitt pågrunn av fattigdom. Hun sang for oss, og selv om vi ikke kunne Zulu ble forsamlingen grepet av atmosfæren og inderligheten hun la for dagen.
bilde

Med på turen til Fauske hadde de med seg datteren til Ingebjørgs søster i Brønnøysund. Det er ikke tvil om at Nomi satte pris på at Viktoria ble med dem på turen.


bilde

Menigheten støtter

Betania har vært en av flere menigheter som har støttet Ingebjørg Bybergs misjonsarbeid. Derfor var ekstra hyggelig å få besøk. Hun driver evangelisk og sosialt arbeid i Kwazulu Natal provinsen i Sør-Afrika. Et land hvor over 80 % av ungdommen har HIV eller Aids. Her arbeider hun blant de fattige. Kontrasten blir stor fra den virkelighet vi har her hjemme i verden rikeste land. Men Herren spurte Jesaja; "Hvem skal jeg sende, hvem vil gå?". Om ikke vi har fått dette kallet, så er vi alle kalt til å be og støtte de som reiser med evangeliet.