Skip to main content

21.09.2012  

bilde
Hilsen fra misjonær Ingebjørg Byberg i Sør Afrika

Gode nyheter fra Sør Afrika

Menigheten på Matimatolo vokser og flere har blitt frelst. Blant annet et samboerpar som nå skal til sorenskriveren for å få papirene ordnet. Etterpå skal vi ha en liten fest for dem, skriver Ingebjørg Byberg.

Takk for sist, det begynner og bli ei stund siden dere hørte fra oss her nede, men vi lever og har det bra. Våren er kommet for fullt, den kom tidlig i år, og det er nydelig nå når alt spirer og gror, og det er ofte opp mot 30 grader allerede.

bilde

Høydepunkter fra arbeidet

Et av høydepunktene vi kan se tilbake på er barne- og ungdomsuka vi hadde i vinterferien. Her fikk mange av de unge et fornyet møte med Gud og flere vitnet om frelse etterpå, all ære til Gud. I begynnelsen av august hadde vi et stormøte, der mange fra distriktets menigheter kom sammen. Det ble en flott stund, i Guds nærhet og sammen med hverandre. Mødrene diska opp med deilig middag, kaker og forfriskninger, for alle bega seg på hjemvei. Sist søndag hadde vi også festmøte, med avskjed for en av våre ungdommer som skal reise til Cuba på legestudier. Han har utmerket seg på skolen og har fått et stipend av staten. Han kommer fra veldige fattige forhold, men ble tidlig frelst og har vært veldig trofast i menigheten. Vi har arbeidet mye sammen og han har tolket meg i flere år, lenge før han begynte på universitet i Durban. Vi er jo alle glade på hans vegne, men vi kommer til å savne ham veldig de årene han blir borte.

bilde

Flere nye er kommet med i menigheten på Matimatolo, bl.a. et samboerpar som nettopp er blitt frelst. De skal nå til sorenskriver for å få papirene ordnet. Etterpå skal vi markere det med en liten fest i menigheten. Det nærmer seg jo med hjemreisa for meg og Noomi også nå. Vi lander i Norge den 30. november og vi blir nordpå til den 17. desember. Vi håper det blir anledning til å treffe de fleste av dere før vi reiser ut igjen den 14. januar. Da kommer vi hjem akkurat til Noomi begynner på high-school den 16.

bilde

Vi hadde en litt utrivelig opplevelse i natt, jeg våknet i ett-tiden av ulyder, og forstod fort at noen holdt på og bryte seg inn. Jeg utløste alarmen med en gang, jeg og tror de sprang ganske så fort da den begynte og ule. Det tok sin tid for Security folka + politiet kom. Først da gikk vi ut og så hva de hadde gjort av skade. Den store jernsprinkeldøra var tvista og bøyd, og de hadde begynt på dørlåsen. De hadde også fjernet det meste av kittet på et vindu, så de hadde jobba hardt. Vi takker Gud at jeg våkna i tide, før de var kommet inn. Har vel hatt innbrudd ca 15 ganger, men det er like utrivelig hver gang. Politiet som skulle ta fingermerkene idag kom veldig sent, så vi har ikke fått ordna opp, og får først satt inn nytt i morgen, så jeg har ikke tenkt og sove noe særlig i natt. Vi takker dere alle for forbønn, det er nok det som har gjort ar det tross alt har gått bra her nede alle disse årene. Gud er trofast, Han er skjold og vern for de som frykter Ham. Hjertelig takk også for all støtte som dere gir, og at dere står med oss i arbeidet her nede. må Gud velsigne dere rikelig tilbake for alt dere gjør for oss og Guds rikes sak her nede.

Hjertelig hilsen fra Noomi og Ingebjørg.