Skip to main content

18.06.2014  

bilde
Illustrasjonsfoto

Sommerhilsen fra Sør-Afrika 2014

Ser på kalenderen at det er på tide å sende dere en liten sommerhilsen fra oss her Sør-Afrika. Her er det midtvinters nå og det er kaldt og guffent. Av og til er bakken helt hvit av rim om morgenen og kulda sitter i veggene.

bilde

Sommerhilsen fra misjonær Ingebjørg Byberg

Vi har hatt ei fin tid i arbeidet, spesielt i Matimatolo. Flere nye søker til menigheten og vi ser en fornyelse spesielt blant en de yngre. Frafalne har kommet tilbake og det er gripende å se at mange søker Gud under tårer og innvielse på ungdomsmøtene. Mange kom og bekjente ting som hadde dratt de bort fra Gud.

En av de unge guttene som døpte seg nylig har hatt det vanskelig hjemme. Hans far døde og bestefaren og onklene hans vil tvinge han til og være med på fedretilbedelse og ofring til de avdødes ånder. Dette er en rik familie, så de lokker ham med bilene som tilhørte hans far. Da dette ikke hjalp har de truet med å ta han ut av skolen, og de har også truet med å drepe ham. Han er en veldig fin og ivrig gutt, som står støtt i sin tro, men husk ham i forbønn. Ved en annen anledning kom det flere heksedoktorer og camperte utenfor huset hans. Sammen med mora kom han seg unna og flyktet til en kjenning. Da de kom hjem igjen hadde de ødelagt mange av tingene hans. Blant annet hadde de ødelagt eller brent Bibelen hans. Da Han så dette spurte han når vi skal ha neste bønne- og fastehelg i menigheten. Mange av de unge har en sterk lengsel etter å søke Gud.

Nå er det eksamenstid på skolen og den 27. juni får de unge 3 uker vinterferie. Da planlegger vi både fastehelg og en ungdomsleir. Småklassen på søndagskolen har vokst mye i det siste. Også Bibelklassen for tenåringene skjer det ting. Den har vi før søndagsmøtet og her kommer det også veldig mange voksne. De synes det er urettferdig at det bare var for tenåringene! Her nede er ikke generasjonsskillene så store, som jeg har inntrykk av at det kan være hjemme i Norge.

Til slutt vil vi takke dere alle som står med oss i bønn og offer. Må Gud lønne dere igjen for deres trofasthet, og velsigne dere rikelig for alt det dere gjør for oss og Guds rike her nede. Takk for at dere husker på oss. Så vil vi ønske dere alle EN GOD OG VELSIGNET SOMMER.

Hjertelig hilsen fra Noomi og Ingebjørg.