Skip to main content

07.12.2014  

bilde

Inspirerende besøk fra Sør-Afrika

Søndag besøkte misjonær Ingebjørg Byberg menigheten sammen med sin adoptivdatter Nomi (bildet). Det var flott å høre Nomi synge på zulu og Ingebjørg fortalte fra arbeidet hun har vært med å bygge opp der. Det er nå 28 år siden hun dro ut alene i misjonens tjeneste og hun står fortsatt på.

Hun talte om at Elias var under samme vilkår som oss, og hun tok oss med på en reise gjennom Elias tjeneste og trosliv. Hun fortalte også fra arbeidet hun står i til daglig. Hun driver evangelisk og sosialt arbeid i Kwazulu Natal provinsen i Sør-Afrika. Et land hvor over 80 % av ungdommen har HIV eller Aids. Her arbeider hun blant de fattige. Kontrasten blir stor fra den virkelighet vi har her hjemme i verdens rikeste land.

bilde

Den gang hun begynte sitt arbeid i Sør-Afrika var landet fortsatt underlagt Apartheid og de svarte bodde på egne områder. Det var her blant de fattigste at Ingebjørg startet opp sitt misjonsarbeid. I dag kan de svarte bosette seg hvor de vil, men Ingebjørg har fortsatt å hjelpe de som trenger det mest.

Byberg er sendt ut fra menigheten i Brønnøysund, men Betania har vært en støttemenighet i mange år. Ettersom menighetene i Nord-Norge ofte er små er det nødvendig at man går sammen og bærer våre misjonærer. Ønsker du å støtte hennes misjon kan du gjøre dette ved å merke din gave «misjonær Bybergs arbeid» og sette det inn på vår misjonskonto: 4509.28.41476.